Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.350
% 0.25
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.350
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

SEC, Ripple Davası Kararına Karşı Ara Temyiz Başvurusu Yapacak

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ripple Labs ile ilgili davada verilen karara karşı ara temyiz başvurusunda bulunma kararı aldı.

SEC‘nin ara karar temyizi, Hakim Analisa Torres’un kararını ortaya koyduktan neredeyse bir ay sonra geldi. Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ripple Labs‘a karşı açtığı dava kapsamında Temmuz ayındaki mahkeme kararına itiraz etmeye karar verdi. Bu kararda XRP‘nin (XRP) perakende yatırımcılara satışının bir menkul kıymet olmadığı hükme bağlanmıştı.

SEC ve XRP Davası

Hakim Analisa Torres‘a gönderilen 9 Ağustos tarihli mektupta SEC, kararın bir temyiz mahkemesi tarafından yeniden incelenmesi gerektiğine inandığını belirtti. SEC, temyiz süreci boyunca davanın durdurulmasını talep etti ve temyizin sonucuna bağlı olarak etkilenebilecek birçok diğer mahkeme davasının olduğunu dile getirdi. SEC, Binance ve Coinbase gibi çeşitli kripto şirketleriyle, iddia edilen menkul kıymet ihlalleri nedeniyle hukuki bir mücadele içerisinde bulunuyor.

Karar Dosyası

SEC, bu durumda ara karar temyizinın haklı olduğunu savundu; çünkü iki önemli hukuki konunun söz konusu olduğunu belirtti. Bu konular, hukuki soruları içeriyor ve farklı görüşlerin bulunduğu geniş bir alanı kapsıyor. Bu farklılıklar, bölge içinde zaten görülmeye başlamış bir yargı bölünmesi ile gösterilmişti. SEC, mahkemenin Ripple‘ın programlı XRP tekliflerini ve kripto borsalarında bireysel satışları menkul kıymet olarak kabul etmediği kararını sertifikalandırmayı talep etti. Ayrıca, Terraform Labs’a karşı açtığı dava kapsamında hakimin kararını da öne sürdü; burada hakim, kripto borsalarında satılan kripto paraların da menkul kıymet olarak kabul edilebileceğini ifade etti.

SEC‘nin mektubu, Ripple‘ın XRP‘nin menkul kıymet statüsü konusunda neredeyse bir ay önce SEC‘ye karşı kısmi bir zafer kazandığı durumdan kısa bir süre sonra sunuldu. Hakim Torres, XRP tokeninin kendisinin bir menkul kıymet olmadığını belirtti. Ancak, XRP tokenlerinin satışlarının belli koşullarda, özellikle kurumsal yatırımcılara satıldığında menkul kıymet olarak kabul edilebileceğini, borsalarda perakende yatırımcılara satıldığında ise menkul kıymet olarak kabul edilmeyeceğini açıkladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir