Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.686
% 1.62
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.686
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Coinbase, SEC Davasını Reddetmeye Çalışıyor!

Coinbase, SEC Davasını Reddetmeye Çalışıyor!

Coinbase, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından Haziran ayında açılan dava karşısında red dilekçesi sunarak yasal sürecin ihlal edildiğini iddia ediyor. Kripto para borsası, SEC’in düzenleme yetkisinin kötüye kullanıldığını ve daha önceki yorumlarını terk ettiğini ileri sürdü.

Coinbase, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından kripto para sektöründe düzenleme yetkisi ihlali iddiasıyla açılan davaya karşı kararlı bir duruş sergiliyor. 4 Ağustos’ta Amerika Birleşik Devletleri New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi’ne başvuran Coinbase avukatları, SEC’in kripto borsası üzerindeki düzenleme yetkisinin kötüye kullanıldığını ve yasal sürecin ihlal edildiğini iddia ediyor.

Coinbase’in avukatları, özellikle SEC davasında ele alınan 12 token işleminin Howey testi kapsamında “yatırım sözleşmesi” tanımını karşıladığını ve borsanın kayıtsız bir broker olarak faaliyet gösterdiğini tartışıyor. Aynı zamanda, SEC’in borsanın stake programına yönelik itirazlarının hukuken başarısız olduğunu savunuyor. Coinbase, XRP’nin menkul kıymet olarak nitelendirilmediğine dair bir önceki yargı kararını da emsal olarak göstererek savunmasını güçlendiriyor.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Coinbase’in dilekçesinde SEC’in dava sürecini kötüye kullanarak takdir yetkisini ihlal ettiği ve daha önceki yorumlarını terk ettiği belirtiliyor. Kripto firması, SEC’in yaptırım eyleminin cezalandırıcı nitelikte olduğunu ve Kongre tarafından verilen yetkisinin aşılmasını temsil ettiğini iddia ediyor. Bu nedenle Coinbase, mahkemeden davanın reddedilmesini talep ediyor.

SEC, Coinbase’e karşı açtığı davayı borsanın federal düzenleyiciden bir Wells bildirimi almasından üç ay sonra başlattı. Coinbase, iddiaları sürekli olarak reddetmiş ve davanın reddedilmesi için başvuruda bulunacağını açıklamıştı.

Bu davanın yanı sıra SEC, diğer kripto firmaları ve kişilere karşı da yaptırım davaları yürütüyor. Kripto düzenlemeleri, sektörün geleceğini şekillendiren önemli tartışmalardan biri haline gelmiş durumda.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir