Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.910
% 2.31
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.910
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Coinbase, Mahkeme Sürecinden Dolayı SEC’i Eleştirdi!

Coinbase, Mahkeme Sürecinden Dolayı SEC'i Eleştirdi!

Coinbase, SEC ile devam eden yasal mücadelesiyle ilgili olarak SEC’in mahkemede sorulara doğru cevaplar vermediğini iddia etti.

Geçtiğimiz haftalarda Binance ve Coinbase borsasına dava açan SEC, mahkeme sürecinde de eleştirilerin odağı oldu. Yürütülen mahkeme sürecinde Coinbase, SEC’i yalnış beyanda bulunmakla eleştirdi.

17 Haziran tarihinde Mahkeme’ye sunulan bir mektupta, Coinbase’in avukatları, SEC’in Coinbase’in kural koyma dilekçesiyle ilgili olarak Mahkeme’ye “doğru cevaplar” sunmamakta direndiğini belirtti. Mektupta, kripto borsasının SEC’e yönelik suçlaması şu şekilde ifade edildi: “Bu Mahkeme tarafından dava pozisyonu ile başka yerlerdeki eylemleri ve açıklamaları arasındaki keskin tutarsızlığı ele alması emredildiğinde, SEC hala doğru cevaplar sunmuyor ve bunun yerine konuşma noktalarını tekrarlıyor.”

Coinbase’in mektubuna göre, SEC 13 Haziran’da Coinbase’in kural koyma dilekçesine yanıt vermek için 120 günlük ek süre talep etmişti. Ancak Coinbase, SEC’in Mahkemeyi güncellemeler konusunda bilgilendirmek konusunda isteksiz olduğunu ve hatta Mahkeme emriyle bilgilendirmesi gerektiğinde bile tereddüt ettiğini iddia etti.

Coinbase, SEC’in sessizliğinin ve gecikmelerinin kripto endüstrisi üzerindeki olumsuz etkisine dikkat çekerek, SEC başkanı Gary Gensler’in “bir ABD kamu şirketine ve tüm bir sektöre onarılamaz bir şekilde zarar verme yolunda ilerlemeye devam ettiğini” öne sürdü.

Coinbase’in baş hukuk sorumlusu Paul Grewal, bir dizi tweet’te, hükümetin federal bir mahkemeden gelen doğrudan bir soruya karşı çıkmasının nadir bir durum olduğunu belirtti. Grewal, SEC’in Coinbase’in dilekçesini geri çevirdiğini göz önünde bulundurarak, Mahkeme’nin bir mandamus emri vererek SEC yetkililerine yasalar gereği resmi görevlerini yerine getirmelerini emretmesini umduğunu ifade etti.

Coinbase ayrıca, Mahkeme’nin SEC’in talep tarihinden itibaren 60 gün veya daha kısa bir süre belirlemesini ve bu süre içinde yanıt vermesini talep etmektedir.

Ayrı bir davada SEC, 6 Haziran’da Coinbase’e dava açarak, ticaret platformunun çeşitli menkul kıymet kurallarını ihlal ettiği ve özellikle kayıtsız menkul kıymetler olarak gördüğü kripto para birimlerini sunduğu iddiasında bulunmaktaydı.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Coinbase, Mahkeme Sürecinden Dolayı SEC’i Eleştirdi!” te bir düşünce

  1. Pingback: Coinbase, SEC Davasını Reddetmeye Çalışıyor! - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir