Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.143
% 0.62
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.143
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

eToro’ya Avustralya’dan Dava Şoku!

etoro

eToro’ya Avustralya’dan dava şoku! Avustralya’nın finansal düzenleyicileri, fark sözleşmesi (CFD) ürünleri gerekçesiyle eToro‘ya dava açtı.

Perşembe günü yapılan bir basın açıklamasında, sosyal yatırım platformu eToro’nun Avustralyalı kuruluşu (eToro Aus Capital Limited), ülkenin piyasa düzenleyicisi tarafından “tasarım ve dağıtım yükümlülükleri ile eToro’nun verimli, dürüst ve adil davranma lisans yükümlülüklerini” ihlal ettiği iddiasıyla dava açıldı.

Geçtiğimiz birkaç ay içinde Avustralya, ofisleri ASIC tarafından aranan Binance Australia da dahil olmak üzere kripto şirketlerine karşı sert önlemler aldı. Avustralya’daki büyük bankalar, “dolandırıcılık ve müşteriler tarafından kaybedilen para miktarını” gerekçe göstererek kriptoya kısmi kısıtlamalar getirdi.

Dikkatinizi çekebilir: Worldcoin, Kurumlara İris Tarama Hizmeti Sunacak!

Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırımlar Komisyonu (ASIC), 3 Ağustos itibarıyla yaptığı açıklamada şirketin CFD ürünü hakkında çok geniş bir pazara hitap ettiğini ve tarama testinin başarısız olmasının çok zor olduğunu ve eToro’nun yaklaşık 20.000 müşterisinin Ekim 2021 ile Haziran 2023 arasında CFD ticareti yaparak para kaybettiğini iddia ediyor.

ASIC, “Örneğin, bir perakende müşterisi orta risk toleransına sahipse ancak deneyimli bir yatırımcı değilse ve CFD alım satımının risklerini bilmiyorsa, o müşteri yine de hedef pazarın içindedir” dedi. “…müşteriler cevaplarını sınırlama olmaksızın değiştirebilir ve müşterilere başarısız olmalarına neden olabilecek cevapları seçip seçmedikleri sorulur.

Şirketten yapılan açıklamada, “eToro AUS, ASIC tarafından bu davalarda öne sürülen iddiaları değerlendiriyor ve buna göre yanıt verecek. eToro AUS müşterileri için herhangi bir etki veya hizmet kesintisi ve eToro’nun küresel işi üzerinde önemli bir etki yok” dedi.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Öte yandan Toro, hizmetlerinde herhangi bir olumsuzluk ya da kesinti yaşanmadığını belirtti. Bununla birlikte şirket, ASIC’in iddialarını değerlendireceğini ve sonrasında ise yanıt vereceğini bildirdi.

ASIC, daha önce ABD’li menkul kıymet düzenleyicileri tarafından da birtakım yaptırım eylemi ile karşı karşıya kalmıştı. Bunun sonucunda ise şirket, dört kripto para birmininin işlemlerini durdurmak zorunda kaldı.

Şuan ASIC, Mahkemeden hala bir tarih belirlemesi gereken parasal cezalar istiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir