Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.491
% 0.60
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.491
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Worldcoin, Kurumlara İris Tarama Hizmeti Sunacak!

Worldcoin, Kurumlara İris Tarama Hizmeti Sunacak!

Worldcoin, Hükümet ve İşletmelere Kimlik Doğrulama için Iris Tarama Teknolojisi Sunacak! İşte Detaylar!

Kripto para birimi Worldcoin, hükümetlerin ve işletmelerin iris tarama ve kimlik doğrulama teknolojisini kullanmasına olanak tanıyarak daha fazla kullanıcıyı çekmeyi hedefliyor. Şirket, iris tarama kürelerine güç veren teknolojiyi açık kaynak olarak sunmayı planlıyor ve bunun sayesinde daha geniş bir kullanıcı tabanına ulaşmayı amaçlıyor.

Ancak, şirketin veri toplama yöntemleri dünya genelinde düzenleyicilerin incelemesi altında ve bazı ülkelerde faaliyetlerine karşı soruşturmalar açılmış durumda.

Dikkatinizi çekebilir: Curve Finance 50 milyon dolarlık satış kime yapıldı?

Reuters’in bir haberine göre, Worldcoin’in arkasındaki Tools For Humanity şirketi, hükümetlerin ve işletmelerin iris tarama ve kimlik doğrulama teknolojisini kullanmasına izin vermek için adımlar atmaya hazırlanıyor. Şirket, daha fazla kullanıcı kaydına ulaşmak ve en büyük finans ve kimlik topluluğunu inşa etmek amacıyla bu teknolojiyi açık kaynak olarak sunmayı planlıyor.

Worldcoin’in Avrupa genel müdürü Ricardo Macieira, şirketin misyonunun, kullanıcılar için güvenli ve yerelleştirilmiş bir kimlik sistemi oluşturmak olduğunu söylüyor. Macieira, “Gelecekte herkesin kendi kimlik küresini inşa edebilmesini ve bu küreyi hedeflediği topluluğa fayda sağlamak için kullanabilmesini amaçlıyoruz” diyor. Aynı zamanda, şirketin veri toplama yöntemleri, dünya genelindeki düzenleyicilerin dikkatini çekmiş durumda.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Worldcoin’in faaliyetleri özellikle Fransa, Almanya ve Birleşik Krallık düzenleyicileri tarafından incelenmiş ve şüpheli bulunmuştur. Gizlilik gözlemcisi Fransız yetkililer, şirketin veri toplama yöntemlerini eleştirmiş, Alman düzenleyiciler ise Worldcoin’in faaliyetlerine ilişkin bir soruşturma başlatmıştır. Benzer şekilde, Birleşik Krallık düzenleyicileri de şirket hakkında soruşturma yapmayı düşünüyor.

Worldcoin’in web sitesi, kullanıcıların biyometrik verilerinin şifrelenmiş şekilde saklanmasını ya da silinmesini seçebileceklerini iddia ediyor. Bu durum, kullanıcıların veri güvenliği konusunda bir seçenek sunarken, düzenleyicilerin şirketin faaliyetlerini yakından takip etmesini de beraberinde getiriyor.

Son olarak, Kenya’da iç güvenlik bakanının Worldcoin’in ülkede faaliyet göstermesini yasakladığı açıklaması, şirketin bazı bölgelerde karşılaştığı zorlukları gösteriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir