Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.854
% 2.10
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.854
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Ethereum’un 8 Kurucusu Kimlerdir ?

Ethereum’u Kim Yarattı?

Kripto konularına biraz hakimseniz, Vitalik Buterin ismini duymuşsunuzdur. Kendisi Ethereum’un kurucusu olarak anılıyor. Fakat aslında, Ethereum’un ilk günlerinde 8 kurucusu olduğunu biliyor muydunuz?

Bu günlerde, sadece bir yüz sürekli olarak kalır…

Peki, 8 kurucu liderliğindeki teknolojik canavarı, tek kurucu liderliğindeki, dünyanın en büyük ikinci kripto para birimine dönüştüren ne oldu?

Ethereum Gerçekte Nedir?

Çok kısaca, Ethereum, Bitcoin’in dahi genç kuzenidir. Bitcoin ağının daha gelişmiş, açık kaynaklı ve işlevsel bir versiyonu olma hedefiyle BTC’den sonra doğdu. Esas olarak, bu şaşırtıcı, hala gelişmekte olan akıllı sözleşmelerin kullanımı yoluyla ortaya çıktı. Ethereum ağının çoğunluğunu oluşturan para birimi ETH’dir ve insanlar “Ethereum satın aldıklarını” söylediklerinde bu para birimine atıfta bulunurlar.

Bu günlerde, Ethereum işlevsellik içinde yüzüyor: NFT’ler, kripto gayrimenkulleri, internet cüzdanları, Bulut depolama, durdurulamaz alanlar, video oyunları, defi, yasal sözleşmeler vb.

2013: Ethereum’un Kavramsallaştırılması

Yıl 2013. Dünya olarak Bitcoin’in varlığının 4 yılını geride bıraktık. Gizemli Satoshi Nakamoto’nun blok zincirini ilk kez 2009 yılının Ocak ayında harekete geçirmesinden bu yana neredeyse 4 yıl geçti.

Referans olarak, 2013’te BTC, yıla madeni para başına yaklaşık 13.30 dolardan başladı ve yılı madeni para başına yaklaşık 757.50 dolardan kapattı.

Vitalik Buterin’den Ethereum Tanıtım Belgesi

Genç Vitalik Buterin, 2013’ün sonlarında, dikkat çeken Ethereum White Paper’ı yayınladı. Bunu yaptığında yalnızca 19 yaşındaydı.

 

Bu teknik inceleme, Bitcoin’in büyük sınırlarına ve elbette bir çözüme odaklıydı. Bu yeni gelişmiş protokol, eşsiz potansiyele sahip bir platform sağlayacaktı. “Veri depolama, kumar veya finansta belirli bir dizi uygulamaya yönelik kapalı uçlu, tek amaçlı bir protokol olmaktan ziyade, Ethereum tasarımı gereği açık uçludur ve temel bir katman olarak hizmet etmek için son derece uygun olduğuna inanıyoruz

Ethereum’un İlk 5 Kurucusu

Sonunda kredilendirilen 8 Ethereum kurucusundan önce: “İlk 5” vardı – Bu elbette Vitalik Buterin’di. Ardından Mihai Alisie, Anthony Di Lorio, Amir Chetrit ve Charles Hoskinson

Mihai Alisie ile Tanışalım

Bu genç ve kurnaz adam, white paper yayınlanmadan önce aslında Vitalik’in arkadaşıydı. Vitalik, Mihai ile 2011 yılında tanıştı ve ünlü Bitcoin Magazine’i birlikte kurmaya karar verdiler. Bu dergi, genellikle kripto para birimlerine adanmış ilk ciddi yayın olarak kabul ediliyor.

Mahi, her yönüyle akıllı bir birey, bu nedenle ekip için harika bir seçimdi. Ethereum’un kuruluş günlerinde, gerçek iş altyapısının kendisini ve bu şey için gerekli yasal çerçeveleri oluşturma çabalarına öncülük etti. Ancak, birazdan daha fazla ayrıntıya gireceğiz.

Anthony Di Iorio

Anthony Di Iorio, Kanada Kripto kralı. Bu ekipten söylenmesi en eğlenceli isim olan Di Iorio, geleceği erken gören bir adamdı. Anthony, Bitcoin’i ilk kez 2012’de duydu ve çılgın bir potansiyele sahip olduğunu hemen anladı. Hemen 9,73 dolardan satın almaya başladı ve kısa bir süre sonra Toronto Bitcoin Meetup Group olarak bilinen küçük bir sosyal kulüp kurmaya başladı. Bu mütevazi küçük fikir, 8 bitcoin meraklısıyla bir barda başladı ve hızla yüzlerce kişiye çıktı. Toronto Bitcoin Meetup Group’un ilk müdavimleri arasında genç ve çok parlak Vitalik Buterin vardı.

İkisi arkadaş oldu ve tabii ki Anthony bu sıska, tutkulu dahi çocuktan inanılmaz derecede etkilendi.

Vitalik, Ethereum teknik incelemesinin ilk yinelemesini yayınladığında, Anthony’nin ilgisini çekmeyi başardı. Potansiyelin farkındaydı fakat yine de ikinci bir görüşe ihtiyaç duydu. Bu yüzden White Paper’ı aldı ve başka bir kripto dehasına iletti. Bu adam Charles Hoskinson’dan başkası değildi.

Amir Chetrit

Charles Hoskinson’dan önce Amir Chetrit de takıma katılmıştı.

Bay Amir Chetrit, 2008’e kadar emlak işine tamamen dahil olduktan sonra geleneksel finans sistemine olan inancını kaybeden bir adamdı.

2013’ün başlarında Amir, Vitalik ile tanıştığında renkli paralar olarak bilinen BTC projesine henüz uyanmıştı. Renkli madeni paralar aslında NFT’lerin ilk görünümüydü.

2013 sonlarında Vitalik, Amir’i gazeteye bakması ve ekibe katılması için davet etti ve o da ekibe dahil oldu.

Charles Hoskinson

Charles Hoskinson, 2021 kripto dünyasını takip ederseniz tanıyabileceğiniz bir yüz. Bu noktada Bay Charles Hoskinson da bu kripto çılgınlığının potansiyeliyle çok ilgileniyordu. Bu heyecana ortak olmak istiyordu. O da bu patlama potansiyelini gördü ve bu dünyaya aşık oldu. Ancak Bitcoin’e doğrudan katılmak yerine Charles Bitcoin Eğitim projesini kurdu. Temelde amacı, bu alanla ilgilenen herkesi toplamak ve eğitim vermek.

Kripto dünyasındaki başarısıyla biraz ivme kazandı, biraz finansal destek aldı, birkaç başka kısa projede yer aldı, ama sonunda Anthony Di Iorio’dan başkası ile iletişime geçmedi. Anthony, Charles’a, şimdi ölçeği artan ve Kanada’nın Bitcoin İttifakı haline gelen The Toronto Bitcoin Meetup Grubu için eğitim içeriği hazırlamasını sağladı. Bu iki adam birlikte bazı şeyler üzerinde çalıştılar, oldukça iyi arkadaşlar oldular ve böylece: Anthony, Vitalik’in efsanevi teknik incelemesini okuması için gönderdi.

Charles bu fikri destekledi. Anthony onu, aslında doğmakta olan bir takımın ilk kemiklerinin olduğunu söyledi. Charles mürettebatla tanıştı ve eğlenceye 5. üye olarak katıldı.

Gavin Wood

Gavin Wood planı olan bir adamdı. Okuduğum ve duyduğum tüm hikayelerden, Bay Gavin Wood’un sürekli olarak teknolojik problem çözme üzerine kurulu olduğu anlaşılıyor. Uygulamadan programlamaya, hatalara, spesifikasyonlara, ilk resmi test ağına kadar: Bu adam, Ethereum ağının varlığında son derece önemliydi.

Gavin’in takımın 6. üyesi olduğu ve Charles’tan biraz sonra katıldığı söyleniyor. Görünüşe göre Gavin, erken aşamadaki uygulamaya odaklanmakla meşgul olduğu için erken Ethereum Skype toplantılarında nadiren mevcuttu.

Bunun ötesinde Gavin, sahip olduğu her şeyle Ethereum’u geliştirmek için çok uğraştı. Sonunda kendisi, Vitalik’in orijinal beyaz kağıdının teknik bir özelliği olan resmi Ethereum Sarı Kağıdını yazdı ve yayınladı. Ayrıca Ethereum’un yerel programlama dilini öneren ve ortaya koyan adamdı.

Jeffrey Wilcke

Jeff Wilcke bir başka efsanevi kripto programcısıydı. Bu adam iç çembere eğlenceli, sinsi bir başlangıç ​​yaptı.

Jeff, eski, kötü şöhretli Ethereum Skype sohbetlerinin bir parçası oldu AMA anonim bir ekran adının arkasında vardı ve gerçekte kim olduğunu dikkatlice açıklamadı. Bunun nedeni, Jeff Wilcke’nin o sırada Mastercoin’de çekirdek geliştirici olmasıydı. Görünüşe göre tüm bu Ethereum ilgisi, kripto katılımıyla bir tür “bahislerini korumak” idi.

Jeff, Google’ın Go dilinde kendi Ethereum uygulamasını geliştirdi ve sonunda “Go Ethereum” olarak adlandırıldı.

Joseph Lubin

Ve son olarak Joseph Lubin. Joe Lubin grubun en yaşlısı ve en bilgesiydi. Bu adamın eğlenceli bir özgeçmişi vardı: Müzik prodüksiyonu, yazılım mühendisliği, işletme, finans ve daha fazlası. Adam çok başarılı ve çok zekiydi.

Joe Joe, Anthony Di Lorio ile Kanada Bitcoin Alliance aracılığıyla tanıştı. Ethereum’un 8. ve son kurucu ortağı olarak ekibe katılmaya davet edildi.

 

Bu Da İlginizi Çekebilir ; 

Bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamın gelmesi için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir