Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.933
% 0.65
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.933
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Elon Musk’tan Bitcoin ve Altcoin’ler İçin Gizemli Tweet!

Bitcoin ve altcoin alanındaki yorumlarıyla en geniş kitleye ulaşabilen Tesla CEO’su Elon Musk, gece saatlerinde bir tweet paylaştı. Söz konusu tweet, Bitcoin ve altcoin yatırımcılarını meraklandırdı. İşte detaylar…

Elon Musk’tan “Cryptonight” tweet’i

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, gece saatlerinde yalnızca “Cryptonight” yazdığı bir tweet’i paylaştı. Musk’ın Cryptonight tweet’i ile ne anlatmak istediğini kimse bilmiyor. Ancak tweet’in altına gelen bazı cevaplar, farklı bakış açıları sunuyor. Örneğin bazı kullanıcılar, Musk’ın “Kryptonite” yazmak istediğini savunuyor. Kryptonite, Superman serilerinde görülen kurgusal, yeşil, kristalimsi bir malzemedir.

Öte yandan, Cryptonight isimli bir madencilik algoritması da var. Elon Musk’ın bundan bahsetmiş olabileceği de düşünülüyor. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere CryptoNight, orijinal olarak Bytecoin ve CryptoNote geliştirici ekipleri tarafından tasarlanmış bir proof of work (PoW) hash algoritmasıdır. Başlangıçta CPU ve GPU madenciliğini barındıracak ve aynı zamanda ASIC’lere karşı dirençli olacak şekilde tasarlanmıştır. Bir algoritma olarak CryptoNight, Bitcoin için kullanılan madencilik algoritması SHA-256’ya veya Litecoin protokolünde kullanılan algoritma olan Scrypt’e benzer bir şey olarak düşünülebilir.

CryptoNight, CPU’lar ve GPU’lar tarafından hesaplanabildiği için eşitlikçi bir hash algoritma olarak tasarlandı, ancak ASIC’ler tarafından kullanımı pek pratik değil. Yani, CryptoNight, başlangıçta CryptoNote protokolünde uygulanan ve o zamandan beri Monero ve Bytecoin gibi projeler tarafından fork’lanan bir proof of work (PoW) algoritmasıdır. CryptoNight algoritması, belleğe erişim gerektirerek ve gecikme bağımlılığına vurgu yaparak çalışır.

Bitcoin ve altcoin’lerin fiyatlarında son durum

Bu sırada, kripto para alanındaki fiyat hareketleri, özellikle haftalık bazda oldukça olumsuz kalmaya devam ediyor. Bitcoin fiyatı dolar karşısında 25.000 doların altında mücadele ediyor. BTC, 23.000 dolar ve 25.000 dolarlık direnç seviyelerinin altında kalma tehlikesi taşıyor. En büyük kripto para birimi, yazım sırasında yüzde 6.4’lük bir düşüş ile 21.101 dolardan el değiştiriyor. Ardından gelen ikinci en büyük kripto para birimi Ethereum, yüzde 8.9’luk kayıp ile 1.113 dolardan işlem görüyor.

BNB yüzde 6.9 düşüş yaşarken Cardano (ADA) yüzde 5.5 değer kaybetti. XRP yüzde 4.5, Solana (SOL) yüzde 9, Polkadot (DOT) yüzde 2.5 düşüş yaşadı. DOGE, SHIB gibi meme coin’ler yüzde 6-9 aralığında değer kaybı yaşadı. Piyasa değeri ile ilk 20 arasında yer alan coin’ler arasında, 24 saatlik süreçte en çok değer kaybeden coin Tron (TRX) oldu. TRX, yüzde 20’lik düşüş yaşadı. 7 günlük değer değişimlerine bakıldığında ise, çoğu coin yüzde 30-40 arasında düşüş yaşadı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir