Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.598
% 0.90
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.598
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Elon Musk’a Yeni Dogecoin Davası!

Elon Musk Dogecoin yatırımcıları tarafından piyasayı manipüle etmek ve içeriden bilgi sızdırma suçlarından toplu bir dava ile karşı karşıya. Tesla CEO’su Mart ve Mayıs ayında hakkında açılan davaları ‘hayali bir kurgu çalışması’ olarak değerlendirmişti.

İlginizi Çekebilir: Elon Musk, Dogecoin Davası İle İlgili Talepte Bulundu

4 Nisan’daki haberimize göre Elon Musk’ın Dogecoin’in fiyatını kasıtlı olarak arttırıp azalttığıyla ilgili hakkında yapılan suçlamalardan bahsetmiştik. Buna ek olarak NBC’nin “Saturday Night Live” programında hayali bir finans uzmanını canlandırarak Dogecoin’i ‘bir dolandırıcılık’ olarak nitelendirmesi suçları yer almıştı. Yeni açılan toplu davada ise bu suçlara ek olarak Musk’ın, Twitter logosunu Dogecoin olarak değiştirmesi ve %30 artışa sebep olduktan sonra 124 milyon dolarlık varlık satması yer alıyor. Davada ayrıca ‘insider tranding’ suçlamarı ve Elon Musk’ın memecoin fiyatını son 1 yılda %36000 arttırıp azaltmasına izin verdiği başlıkları dikkat çekiyor.

2022 yılında 44 milyar dolara Twitter’ı satın alan Elon Musk daha önceki dönemlerde Dogecoin hakkında yaptığı açıklamalar ve piyasa manipülasyonlarından dolayı ‘hesabının askıya alınması’ tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı. Her fırsatta konuşma özgürlüğünün önemine dikkat çeken Musk’ın 2019 yılından beri Dogecoin’i desteklediği biliniyor.

Dünyanın en zengin insanı, Manhattan Federal Mahkemesi’nde açılan toplu dava ile ilgili henüz bi açıklama yapmadı.


Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir