Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.993
% 0.92
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.993
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Ekonomistler Korkuttu: Altın’da Bu Dipler Bekleniyor!

Altın fiyatları 4 Şubat’ta uluslararası piyasalarda sabit kaldı ve zayıf dolar, inatçı enflasyon endişeleri ve Ukrayna’yı çevreleyen gerilimlerin altına olan talebi artırdığı düşünülüyor. Bu sırada bir şirketin analistler, altın için düşük seviyeler öngörüyor.coinmuhendisi.comolarak detayları aktarıyoruz…

Altın fiyatları için beklentiler ne yönde?

Uzmanlara göre altın fiyatları, hizmet PMI verilerinin hala 50 seviyelerinde seyretmesiyle zayıflayan dolar ve yumuşak tahvil getirileri nedeniyle yükseldi. BoE’nin faiz artırımı da beyaz metalin dolar endeksi karşısında değer kazanmasına yardımcı olduğu düşünülüyor. Ancak fiyatların kısa süreli bir geri çekilme yaşadığını da belirtmek gerek. Bazıları, bunun sebebinin de İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) kararları olduğu düşünüyor. Avrupa Merkez Bankası da politikasını açıkladı, ancak faiz oranını değiştirmedi ve enflasyonun bu yıl sonuna kadar düşebileceğini tahmin etti.

Bu sırada Westpac ekonomistleri sarı metalin 1,675 dolara düşmesini beklerken, Brent Ham Petrol’ün varil başına 70 dolar seviyesine daha derin bir düşüş yaşayacağını öngörüyor.  Westpac, değerli metaller ve ham maddelere yönelik aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

2022 başlarında dökme emtia arzında önemli bir artışın demir cevheri ve kömür fiyatlarında daha hızlı bir düzeltmeye yol açacağını gördüğümüzden, ham ve ana metal fiyatlarının mevcut fiyatların civarında kalmasını bekliyoruz. Baz metaller endeksinin 240’dan 204’e düzelmesi, ham petrolün (Brent) 90 dolardan 70 dolara düşmesi, altının ise 1.797 dolardan 1.675 dolara düşmesi bekleniyor.

Fiyatlardaki son durum

Sadece birkaç ay önce uzmanlar, enflasyon endişeleri nedeniyle altın fiyatlarının artmaya devam edeceğini tahmin ediyorlardı. Şimdi, küresel ve yerel gelişmelerle birlikte görünüm o kadar da kesin değil. Kasım 2021’de uzmanlar, o sırada beş ayın en yüksek seviyesine ulaşan sarı metal için iyi bir yıl öngörüyorlardı. Sıcak enflasyon, yatırımcıları nispeten güvenli bir değer saklama aracı olarak altın almaya itiyordu. Altın Ağustos 2020’de ons başına 2.051,50 dolar ile rekor seviyeye ulaşmıştı ve bazıları bu seviyelere tekrar ulaşabileceğini söylüyordu. Ancak, altının onsu şu anda 1.809 dolar civarında.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir