Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.338
% 2.28
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.338
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Ekonomist: Son Fırsat! Altın Fiyatı Bu Seviyelere Gidiyor

Rusya’nın Ukrayna işgali ile birlikte Dolar/TL kuru ve ons altın fiyatı yeniden hareketlendi. Artan jeopolitik riskler, güvenli liman olarak görülen sarı metali, son 1,5 yılın en yüksek seviyesi olan 1.976 dolara fırlattı. Değerli metal, daha sonra 1.900 doların altına sarksa da yazının yazıldığı sıralarda 1.917 dolar seviyelerinde işlem görüyordu. Dolar/TL kuru ise bir süredir KKM ve TCMB’nin müdahaleleriyle 13,50 seviyelerinde seyrettikten sonra, işgalle birlikte 14’ü aşmayı başardı. Türk piyasasında tanınan bir ekonomist olan Tunç Şatıroğlu, Twitter’dan takipçilerine, altın fiyatı tahminlerini paylaştı. Ekonomistin tahminlerini coinmuhendisi.com okuyucuları için derledik.

Ekonomistin gram altın fiyatı için hedefleri

Bilindiği üzere, ons altın dolar üzerinden fiyatlanıyor. Dolayısıyla doların değer kazanması durumunda, diğer para birimlerindeki altın fiyatı da artıyor. Bu yüzden gram altın fiyatı, hem ons fiyatlarından hem de Dolar/TL kurundan etkileniyor. Son günlerde hem ons altın fiyatları, hem de kur arttığı için gram altın fiyatları da yükselmeye başladı. Yazının yazıldığı sıralarda 870 TL seviyesinde işlem görüyordu. Ekonomist Tunç Şatıroğlu, gram altının 880 TL direncine yeniden yaklaştığını hatırlatıyor ve sonraki hedefin 959 TL olacağını tahmin ediyor:

Gram altın 880 TL direncine yeniden yaklaşıyor. Buradan sonraki hedef 959 TL olacaktır. Ancak artık buralar dirence yakın olduğu için son bir alım fırsatı verebilir.

Ekonomist, mevcut seviyelerin dirence yakın bulunduğu için son bir alım fırsatı olduğunu belirttikten sonra, şu açıklamayı yapıyor:

Önce düşüş olduğunu görmemiz lazım. Ben bazen şu eğer seviye kırılırsa şuraya kadar düşer dediğim zaman birçok kişinin okuduğunu anlamadığını, sanki “eğer” dememişim de net olarak kırılır ve düşer demişim gibi anladığını görüyorum. Okuduğunu anlamayanlara anlatmak zor oluyor.

 “Önce bir düşüş olduğunu görelim” diyen Tunç Şatıroğlu, açıklamasını şu ifadelerle bitiriyor:

Bakalım düşüyor mu? Ondan sonra nereden dönebileceği konusunda spekülasyon yapalım. Yoksa birileri “düşecek dedin ben de almadım ama sonra çıktı” gibi aptalca konuşabilir ve canımı sıkabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir