Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.982
% 1.41
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.982
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

EigenLayer TVL Hızla Yükseliyor ! Büyük Yatırım Aldı !

EigenLayer TVL Hızla Yükseliyor ! Büyük Yatırım Aldı !

EigenLayer, gelecek üç gün boyunca staking sınırlarını kaldırdığını duyurduğunda, TVL (Toplam Değer Kilit) %43 arttırarak değerini yükseltti.

Ethereum tabanlı likit restaking protokolü EigenLayer’ın toplam değeri kilitli (TVL), protokol geçici olarak staking sınırını kaldırdıktan sadece sekiz saat sonra inanılmaz bir şekilde 1 milyar dolar artış gösterdi.

EigenLayer, 5 Şubat’ta, ağına “organik talep çekmek” amacıyla, 9 Şubat’a kadar 200,000 Ether (ETH) protokol staking sınırını geçici olarak kaldırmayı planladığını duyurdu. Protokol, bu geçici değişikliğin, gelecekte tüm staking sınırlarının kalıcı olarak kaldırılmasının yolunu açacağını belirtti.

Duyurudan sadece sekiz saat sonra, yatırımcılar ilgili likidite-staked ETH tokenlarını protokole yönlendirerek, EigenLayer’ın TVL’si 2.5 milyar dolardan yaklaşık olarak 3.58 milyar dolara yükseldi. DefiLlama verilerine göre, geçen hafta 1.6 milyar dolarlık çarpıcı bir artışı işaret eden bu büyük ölçekli büyüme gerçekleşti.

EigenLayer, yatırımcıların staked ETH tokenlarını diğer ağları güvence altına almak için stake ederek ek getiri elde etmelerini sağlayan bir protokoldür. Şu anda Lido DAO’nun staked ETH (stETH) ve Swell Stated Ether (swETH) gibi likid staking tokenlarını desteklemektedir.

EigenLayer’da Lido Staked ETH, EigenLayer’ın toplam TVL’sinin 1.2 milyar dolar değerindeki en çok yeniden stake edilen token olarak bulunuyor. Swell Staked ETH ise protokoldeki ikinci en büyük token olarak, toplam TVL’si 392 milyon dolar olan bir konumda bulunuyor.

Yeniden stake etme işlemi, yatırımcılara mevcut likid staking tokenlarını kilitleyerek faiz kazanma ve bu tokenları diğer blockchain ağlarında doğrulama, kredi verme ve likidite sağlama süreçlerine yardımcı olma fırsatı sunar.

EigenLayer, staked ETH tokenları için yeni bir kullanım alanı sağladığı geniş çapta kabul edilse de, piyasa yorumcuları ve geliştiriciler protokolün mekanikleri ile ilgili endişelerini dile getirmişlerdir; yüksek seviyedeki yeniden stake etme işlemlerini kaldıraç benzeri olarak tanımlamışlardır.

Mayıs 2023’te Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, önemli bir yeniden stake etme artışının yanı sıra veri veya fiyat oraklarının aşırı kullanımının Ethereum ekosistemine önemli “sistemik riskler” getirebileceği konusunda uyarıda bulundu.

EigenLayer’ın test ağı 7 Nisan 2023’te başlatıldı ve protokolün ana ağı iki ay sonra, 14 Haziran’da başlatıldı. O zamandan beri, protokolün TVL’si %21,623 oranında çarpıcı bir şekilde artarak, genel kripto piyasasındaki yeniden stake etme konusundaki coşkuyu yansıtmıştır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir