Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$66.299
% 0.04
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 66.299
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Dünyaca Ünlü Analistler: Altın Yönünü Bu Seviyelere Çevirdi!

Hedge fonlar, altına yönelik düşüş bahislerine katkıda bulunmaya devam ediyor. Yine de analistler, altın için olumsuzluğun sınırlı olmasını muhtemel görüyor. Ayrıca, piyasanın çekici bir karşı hareket haline geldiğini söylüyor.

Altında ayı pozisyonu, Mayıs 2019’dan bu yana en yüksek seviyesinde

Commodity Futures Trading Commission (CFTC), 19 Temmuz’da sona eren haftaya ait Commitments of Traders raporunu yayımladı. Rapor, para yöneticilerinin Comex altın vadeli işlemlerindeki spekülatif brüt long pozisyonlarını 613 sözleşme ile 91.056’ya indirdiğini gösterdi. Aynı zamanda, short pozisyonlar 11.992 sözleşme artarak 109.794’e yükseldi.

Böylece, altının net short pozisyonlaması 18.738 sözleşmeye yükseldi. Anket döneminde, altın fiyatları yaklaşık 1.700 dolarda desteği test etti. Ayı pozisyonu, Mayıs 2019’dan bu yana en yüksek seviyesinde.

“Altın piyasası sağlam bir düşüş eğiliminde”

Federal Rezerv, ekonomiyi yavaşlatmak ve yükselen enflasyon baskılarını azaltmak çabalıyor. Bunun için agresif bir şekilde faiz oranlarını yükseltme yolunda ilerliyor. Bu nedenle analistler, altın piyasasının sağlam bir düşüş eğiliminde olduğunu kaydediyor.

Coinmuhendisi.com’dan takip ettiğiniz üzere ABD Merkez bankası, Çarşamba günü faiz oranlarını 75 baz puan daha artırmayı planlıyor. Piyasalar, faiz oranlarının yıl sonuna kadar potansiyel olarak %3,50 ile %3,75 arasına yükseleceğini öngörüyor.

“Fed’in vazgeçtiğine dair herhangi bir işaret altın için iyi olacak”

Ancak birçok analist, bu faiz artışlarının piyasada fiyatlandığını söylüyor. Bu yüzden, yılın geri kalanında altının düşüşünü sınırladığını ifade ediyorlar. Bazı analistler, yavaşlayan bir ekonominin ve olası bir durgunluğun Fed’in faiz artırım hızını yavaşlatmasına neden olabileceğini de kaydediyor. Sprott Hathaway Özel Durumlar Stratejisi Kıdemli Portföy Yöneticisi John Hathaway,

Fed’in faiz artırımlarından vazgeçtiğine dair herhangi bir işaret altın için iyi olacak. Bu rakamlara, duyguların ve insanların umutsuz, cesareti kırılmış olduğuna dair bir sinyal olarak bakıyorum. Bu dramatik rallileri psikoloji açısından bu düşük noktalardan elde edersiniz.

“Piyasa short’lara karşı son derece savunmasız”

Société Générale’deki emtia analistleri, altın piyasasının 21 Haziran’dan bu yana 21 milyar dolarlık ayı pozisyonu gördüğünü söylüyor. Ayrıca piyasanın short’lara karşı son derece savunmasız olduğunu kaydediyorlar.

Analistler, altının net pozisyonunun en son bu kadar düşüşe geçtiğinde, piyasanın hızla döndüğünü belirtiyorlar. Daha sonra, fiyatların 2.000 doların üzerinde rekor seviyelere çıkmasına neden olan aylarca süren bir yükselişe geçtiğini söylüyorlar.

“Sarı metal kesinlikle zirvede değil!”

Sprott Hathaway Özel Durumlar Stratejisi Kıdemli Portföy Yöneticisi John Hathaway, değerlendirmesinde ek olarak şunları söylüyor:

Duygu, hiçbir şeyi garanti etmez. Ancak bu tür bir tarihsel kıyaslama ile altın kesinlikle zirvede değil. Agnostik bir trader için bile, bu tür şeylere dikkat etmek istersiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir