Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$62.885
% 6.02
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 62.885
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Dünyaca Ünlü Analistler, Altın Fiyatı İçin Bunları Bekliyor!

Bir kez daha, şahin bir Federal Rezerv, hedge fonlarını boğa spekülatif pozisyonlarından uzaklaştırırken, altın fiyatı için büyüyen bir ayrışma var. Ancak analistler, spekülatif bahislerdeki değişimin, güçlü fiziksel talep ve altına dayalı borsada işlem gören fonlara artan ilgiyle dengelendiğini belirtiyor.

CFTC: Altının net pozisyonu art arda dört hafta düştü

Commodity Futures Trading Commission’un (CFTC) 29 Mart’ta sona eren hafta için haftalık ayrıştırılmış Commitments of Traders raporu, para yöneticilerinin Comex altın vadeli işlemlerinde spekülatif brüt long pozisyonlarını 6.103 sözleşme ile 146.486’ya indirdiğini gösterdi. Aynı zamanda, short pozisyonlar 727 sözleşme artarak 38.184’e yükseldi.

Altının net pozisyonu şimdi, önceki haftaya göre yaklaşık %6 düşüşle 108.302 kontrat seviyesinde bulunuyor. Altının net pozisyonu art arda dört hafta düşerek Şubat başından bu yana en düşük seviyesine geriledi. Anket döneminde, altın fiyatı geniş bir aralıkta 1.950 ile 1.900 dolar arasında kaldı.

“Bu durum, altın fiyatı için düşüşün muhtemel nedeni”

Analistler, Federal Rezerv para politikasını agresif bir şekilde sıkılaştırmaya çalışırken, hedge fonlarının boğa pozisyonlarını tasfiye ettiğini söylüyorlar. Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere, piyasalar bu yılın ilk yarısında 50 baz puanlık iki artırım fiyatlıyor. “Piyasa, önümüzdeki üç Fed toplantısında toplam 125 baz puan ve yıl sonuna kadar 200 baz puanın üzerinde faiz artışı bekliyor” diyen Commerzbank değerli metal analisti Daniel Briesemann, şu açıklamayı yapıyor:

Spekülatif finansal yatırımcıların geri çekilmesi, altının Mart ayının başındaki en yüksek seviyesinden önemli ölçüde düşmesinin ve Mart ortasından bu yana büyük ölçüde 1.900 ile 1.950 dolar arasında yatay bir seyir izlemesinin muhtemelen bir nedeni. Son üç CFTC raporlama haftasında net long pozisyonlarını %24 oranında düşürdüler.

Daniel Breisemann: ETF yatırımcıları altına sadık kalıyor

Société Générale’deki emtia analistleri, Rusya’nın Ukrayna’daki savaşı azaltma konusundaki tavırlarının, değerli metalden bir miktar güvenli liman parlaklığını uzaklaştırdığını kaydediyor. Bununla birlikte, hedge fonlar vadeli işlem piyasasındaki risklerini azaltırken, yatırımcılar farklı kağıt altın ve değerli metal formlarına yığılıyor. Daniel Breisemann, “Öte yandan ETF yatırımcıları altına sadık kalıyor” yorumunu yapıyor.

Analistler, altın destekli borsada işlem gören fonlara olan talebin, art arda son 10 haftadır girişler görerek keskin bir şekilde arttığını belirtiyor. Avrupalı ​​değerli metal firması Heraeus’un emtia analistleri, son 10 haftada ETF piyasalarına 7,7 milyon ons altının aktığını belirtiyor. Analistler, “Bu, Mart-Ağustos 2020’den bu yana ETF varlıklarındaki en uzun haftalık kazanç serisi oldu” değerlendirmesini yapıyor.

Yatırımcılar da fiziksel metale yığılıyor. ABD Darphanesi, geçen aya göre %73 artışla American Eagle Gold külçe madeni paralarının çeşitli değerlerinde 155.000 ons sattığını açıkladı. Bu, 1999’dan beri külçe için en iyi Mart oldu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir