Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.540
% 0.05
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.540
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Büyük İsimler Bu Altcoin’e Yatırım Yaptı: Fiyat Uçtu!

Ethereum’un işlem kapasitesini geliştirmek için yeni bir sistem olan Boba Network, kripto para borsası devleri Huobi, Crypto.com ve BitMart dahil olmak üzere çok çeşitli yatırımcılardan 45 milyon dolar topladı. Bu haberle altcoin fiyatı sıçradı.

Dev isimlerden fon toplayan altcoin fiyatı coştu

Kendisini ‘yeni nesil iyimser toplama ölçekleme çözümü’ olarak tanımlayan Boba Network, işlemleri main chain’den toplayarak ve sıralayarak yalnızca Ethereum’un verimini iyileştirmekle kalmıyor, aynı zamanda Blockchain’in hesaplama sınırlamalarının da üstesinden geliyor.

Zamanın bir işareti olarak, gelişmiş kripto tesisatı için finansman turu, Paris Hilton’dan destek almayı bile içeriyordu. Boba Network, Seri A’nın firmaya 1,5 milyar dolarlık değer kattığını söyledi. Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere haberin etkisiyle altcoin fiyatı gün içinde 1,42 dolardan 1,81 dolara sıçradı.

Boba Network nasıl bir yenilik sunuyor?

Boba Network kurucusu Alan Chiu, Ethereum akıllı sözleşmelerinin karmaşık makine öğrenimi algoritmaları gibi şeylerle başa çıkamamasının, Katman-1 ağının ademi merkeziyetçilik lehine yaptığı bir takas olduğunu söylüyor. Alan Chiu bir röportajda şunları söylüyor:

Ethereum’u ölçeklendirmeye yönelik diğer tüm çabalar, onu daha hızlı ve daha ucuz hale getirmeye odaklanıyor. Ancak gerçekten ihmal edilen ek bir ölçeklenebilirlik boyutuna odaklanmak istedik ve bu, Ethereum’un hesaplama sınırlamaları.

Örneğin, Ethereum’un programlama dili Solidity’de akıllı sözleşmeleri kodlayan biri, karekökler için kesin hesaplamalar içeremez, diye belirten Alan Chiu, çünkü Blockchain’in, merkezi olmayan node’lardan oluşan bir ağ boyunca hesaplama karmaşıklığını çoğaltmak ve fikir birliği sağlamak için tasarlanmadığını söylüyor.

Bununla birlikte, iyimser ve zero-knowledge (sıfır bilgi) toplamaları gibi Ethereum bindirme sistemleri söz konusu olduğunda, hesaplamalar bir kez gerçekleşir ve ardından işlemlerin doğru bir şekilde işlendiğini kanıtlamak için kriptografik kanıtlar katman-1’e geri yazılır. Alan Chiu, Katman-2’lerin blok üreticileri olarak hareket eden tek örnekli sıralayıcılara sahip olduğunu ifade ediyor ve şu açıklamayı yapıyor:

Bu yüzden Geth’i (Ethereum node’larını çalıştırmak için bir programlama dili), Boba Network’daki akıllı sözleşmelerin herhangi bir harici API’yi çağırabileceği şekilde değiştirmek için yola çıktık. Aniden, off-chain makine öğrenimi yapabilir ve sonuçların akıllı sözleşmenize atomik olarak, yani aynı işlemde, aynı blokta geri gelmesini sağlayabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir