Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.810
% 5.22
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.810
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Bu Altcoin, Coinbase Dopingiyle Pik Yaptı!

En büyük kripto borsalarından biri olan Coinbase, minimal ölçekte, ‘kısa ve öz Blockchain’ olarak tanınan dünyanın en küçük Blockchain’i Mina Protocol’ü (MINA) listeliyor. Listelemenin geleceği haberiyle birlikte altcoin fiyatı yaklaşık %20 artış kaydetti.

Coinbase listelemesi altcoin projesine iyi geldi

Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere Mart ayı sonunda kripto para borsası Coinbase, Mina Protocol (MINA) yatırma ve çekme işlemlerinin başlatıldığını duyurmuştu. Bununa birlikte bazı aksaklıklar yaşanmıştı. Şimdi teknik sorunları çözen Coinbase, altcoin projesini yarın listelerine ekleyeceğini Twitter hesabından duyurdu.

Listeleme haberleri kripto para piyasasında özellikle takip edilen haberlerden. Çünkü tanınmış kripto borsaları tarafından listelenmek altcoin projeleri için bir prestij unsuru oluşturuyor ve fiyatları pozitif yansıyor. Bunun bir örneğini de Mina Protocol’de (MINA) gördük. Altcoin’in Coinbase’in listesine girme haberiyle birlikte fiyatı yaklaşık %20 yükseldi.

Mina Protocol nedir ve neyi hedefliyor?

Minimal ölçekte, “kısa ve öz Blockchain” olan Mina Protocol, merkeziyetsiz uygulamaları (DApp) daha verimli biçimde çalıştırmak için hesaplama gereksinimlerini azaltıyor. Mina Protocol, kullanımı artsa da boyutun sabit kalması üzerine tasarlandığından, dünyanın en küçük Blockchain yapısı olarak öne çıkıyor. Ayrıca, güvenlik ve merkeziyetsizlik açısından dengeli biçimde çalışıyor. Eski adı Coda Protocol olan proje, Ekim 2020’de Mina Protocol olarak yeniden markalaştı. Mina ağı, Bitcoin’in 300 GB Blockchain yapısına kıyasla sadece 22 KB’lık son derece küçük boyuta sahip.

Mina Protocol, kullanıcıların platformu doğrudan genesis blok üzerinden doğrulamasını sağlayan verimli bir dağıtık ödeme sistemi meydana getirmek üzere çalışıyor. Teknik makalesinde “kısa ve öz Blockchain” tabiri yer alıyor. Protokol; Zero-Knowledge Succinct Non-Interactive Arguments of Knowledge (zk-SNARK) ismi verilen, herhangi bir veri ifşa edilmeden kimlik doğrulaması yapılmasını sağlayan kriptografik ispat sistemi kullanıyor. Gelgelelim kullanıcının, genesis blok sürecine kadar platformu izlemesini sağlamak büyük ölçekli ağlarda pratik olmayabilir. Bu nedenle Mina, yalnızca son birkaç bloka odaklanan SNARK’ları aşamalı olarak hesaplıyor. Yani son kullanıcılar, tüm işlem geçmişi yerine zk-SNARK ile sıkıştırılmış ispat verisini kontrol ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir