Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.938
% 1.37
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.938
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Dünya Devi, Bitcoin ETF’si İçin Başvurdu!

Dünya Devi, Bitcoin ETF'si İçin Başvurdu!

Dünyanın en büyük yatırım şirketi BlackRock, Bitcoin spot borsa yatırım fonu (ETF) için ABD’de onay almak üzere başvuruda bulundu.

Biryandan piyasaları derinden etkileyen kötü haberler gelmeye ve düzenleiyici baskılar süremeye devam ederken, piyasaları heyecanlandıracak bir gelişme yaşandı. BlackRock, Bitcoin spot borsa yatırım fonu (ETF) için ABD’de onay almak üzere başvuruda bulundu. Eğer başvuru onaylanırsa, bu ABD’nin ilk kripto spot ETF’si olacak.

BlackRock’un başvurusuna göre, Coinbase Custody Trust Company Bitcoin varlıklarının, Bank of New York Mellon ise fiat varlıklarının emanetçisi olacak. Bu fon, BlackRock’un iShares Bitcoin Trust’ı Emtia Bazlı Tröst Hisseleri olarak işlem görecek.

BlackRock’un başvurusu, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yapıldı. Başvuruya göre, ETF’nin Bitcoin fiyatı CF Benchmarks Endeksi kullanılarak düzenli piyasa ticareti sırasında “en az” her 15 saniyede bir güncellenecekti. Bu, yatırımcıların gerçek zamanlı ve güncel fiyat bilgilerine erişim sağlamalarını sağlayacaktı.

BlackRock, başvuruda ayrıca, emtia ve döviz piyasalarında onaylanan spot borsada işlem gören ürünlerin genellikle düzenlenmemiş olduğunu ve Komisyon’un geçmişte tröst hisselerini onaylamak için temel olarak altta yatan vadeli işlemler piyasasına dayandığını belirtti. Bu nedenle, BlackRock, spot Bitcoin piyasasının düzenlenmesinin, büyük bir düzenleyici test gerektirmediğini savundu.

Önceki başvuruların reddedilmesine rağmen BlackRock’un başvurusu, SEC’in spot bir Bitcoin ETF’sini onaylama konusundaki tavrının değişme olasılığını artırdı. Grayscale’in Bitcoin vadeli işlemlerine dayalı bir ETF başvurusu reddedildikten sonra SEC’e temyiz başvurusunda bulunmasıyla birlikte, BlackRock’un başvurusu kripto dünyasında büyük bir heyecan yarattı.

BlackRock’un Bitcoin spot ETF başvurusu, ABD’de kripto para birimi alanında bir dönüm noktası olabilir. Eğer başvuru onaylanırsa, ABD’de ilk kez bir kripto spot ETF’si işlem görecek ve yatırımcılar için kripto para birimlerine erişimi kolaylaştıracak

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir