Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.946
% 2.32
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.946
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Mercedes Benz’in Arabaları ChatGPT İle Entegre Oluyor!

Mercedes

Yenilikçi otomobil markası Mercedes-Benz, sesli asistanlarını ChatGPT ile entegre etmeye hazırlanıyor. Şirket testlere şimdiden başlamış bulunuyor.

İlginizi çekebilir: Mercedes-Benz, Metaverse ve NFT Planlarının İpuçlarını Verdi

İlk Testler ABD’de Olacak

Son zamanlarda pek çok şirket ChatGPT’ye entegre olmaya başladı. Bunlardan birisi de Mercedes-Benz olarak karşımıza çıkıyor. Mercedes, ChatGPT’yi akıllı asistan alanında kullanmayı düşünüyor. İlk beta testleri iste ABD’de yapılıyor. Bu beta testlerinde, ilk aşama olarak 900 bin aracın entegre edileceği düşünülüyor.

Şirket ABD’deki 900 bin aracın tüm sahiplerinin beta testlerine katılabileceğini aktardı. Bu beta testine katılmak için arabada Mercedes’in kendi arayüzü (MBUX) olması yetiyor. Söz konusu özellik Birleşik Devletler’deki 900 bin araçta bulunuyor.

Kullanıcılar beta testlerine katılmak için araçlarındayken “Hey Mercedes, beta programına katılmak istiyorum.” diyerek bu aşamaya katılabiliyor. Buna ek olarak Mercedes “ben” uygulaması ile de kullanıcılar kayıt yapabiliyor.

Sesli Asistan ile ChatGPT Entegre Oluyor

Almanya merkezli lüks otomobil üreticisi Mercedes-Benz, sesli asistanlarının ChatGPT ile özelliklerinin genişletileceğini şöyle aktardı:

“Çoğu sesli asistan önceden tanımlanmış görevler ve yanıtlarla sınırlıyken, ChatGPT doğal dil anlayışını büyük ölçüde geliştirmek ve yanıt verebileceği konuları genişletmek için büyük bir dil modelinden yararlanıyor.”

Bu sayede kullanıcılar sürüş deneyimi ile ilgili veya alakasız sorular sorabiliyor. Ayrıca soruların cevapları da oldukça kapsamlı olacak gibi gözüküyor.

Bunun yanı sıra şirket, tüm sesli komut verilerinin Mercedes-Benz Intelligent Cloud altında saklanacağını belirtti. Bundan sonra, sesler anonimleştirilecek ve daha iyi bir deneyim için kullanılacak.

Söz konusu beta testleri 3 ay sürecek. Sonucunda ise şirket, sesli asistanı ChatGPT ile geliştirmeyi devam edip ettirmeyeceğine karar verecek.

Konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür içerikler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir