Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.742
% 0.88
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.742
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Donald Trump CBDC İhracına İzin Vermeyecek!

Şu anda Cumhuriyetçi başkan adaylığı arayışında olan Donald Trump, seçildiği takdirde merkez bankası dijital para birimine (CBDC) asla izin vermeyeceğine söz verdi.

Geçtiğimiz Çarşamba günü New Hampshire’da yapılan bir kampanya konuşmasında eski ABD başkanı, CBDC’nin federal hükümete para konusunda aşırı yetki verebileceğini söyledi.

Donald Trump, “Bu gece Amerikalıları hükümetin zulmünden korumak için bir söz daha veriyorum” dedi. “Başkanınız olarak Merkez Bankası Dijital Para Biriminin yaratılmasına asla izin vermeyeceğim. Böyle bir para birimi, federal hükümete, bizim federal hükümetimize, paranız üzerinde mutlak kontrol sağlar… Paranızı alabilirler ve siz onun gittiğini bile bilmezsiniz.”

Donald Trump’ın dijital para yorumu, Federal Reserve’ün CBDC çıkarma olasılığını araştırdığı bir dönemde geldi. Federal Reserve Guvernörü Michelle Bowman Ekim ayında ABD CBDC’si için henüz ikna edici bir argüman görmediğini ve diğer alternatiflerin finansal zorlukları çözebileceğini söyledi.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Fed, web sitesinde CBDC çıkarma konusunda şuanlık herhangi bir karar vermediğini ve yalnızca yetki veren bir yasa ile ihracına devam edeceğini açıkça belirtti. Federal Reserve Başkanı Jerome Powell, Mart 2023’te Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi önünde CBDC’nin “kesinlikle Kongre onayına ihtiyaç duyacağımız bir şey” olduğunu ifade etti.

Atlantik Konseyi tarafından derlenen CBDC takipçisi, dünyanın gayri safi yurt içi hasılasının %98’ini temsil eden 130 ülkenin bir CBDC araştırdığını gösterdi.

Atlantik Konseyi’ne göre, Avrupa Merkez Bankası’nın Ekim ayında dijital euro için “hazırlık aşamasını” duyurması ve Çin’in dijital yuan ile ilk uluslararası ham petrol ticaretini tamamlaması ile birlikte 64 ülke ileri aşamada bulunuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version