Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$58.214
% 1.12
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 58.214
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Binance Bu Stablecoin’i Askıya Aldı!

Binance, Anchored Coins’un Euro stablecoin’i (AEUR) listesinden çıkardı. AEUR’un listelendiği gün değerinin yüzde 200’den fazla artması nedeniyle bazı kullanıcıların yüksek fiyattan satın alarak zarara uğraması, kararın gerekçesi oldu.

Binance, AEUR’u yüksek değerden satın alan ve alım satımın durdurulmasının ardından satamayan kullanıcılara tazminat ödeme kararı aldı. Yaşananlardan etkilenen kullanıcıların 1 AEUR = 1,08 USDT sabiti üzerinden geri ödeme alacağı açıklandı.

AEUR’un listelenmesi, kripto para topluluğunda büyük ilgi uyandırdı. Ancak bazı kullanıcılar AEUR’un bir stablecoin olduğunun farkında değildi ve bu nedenle yüksek fiyattan satın alarak zarara uğradı. Kısa vadede talep arttı ve bu da fiyatlarda sapmalar yaşanmasına neden oldu.

Dikkatinizi çekebilir: Altcointurk Nedir?

Yaşanan büyük fiyat dalgalanması, tazminat planı kapsamına giren Bitcoin ve Ether de dahil olmak üzere AEUR işlem çiftlerinin fiyatlarını da etkiledi. AEUR işlemleri şu anda askıya alınmış durumda. Binance AEUR askıya alması sonrası bu olay gerçekleşti.

AEUR, İsviçre’nin Zug şehrinde bulunan bir fintech şirketi olan Anchored Coins tarafından verilmektedir. Şirket, İsviçre Mali Piyasa Denetleme Otoritesi (FINMA) tarafından onaylanmıştır. Anchored Coins, her AEUR’un İsviçre FINMA tarafından lisanslanan bankalardaki rezervler ile 1:1 oranında desteklediğini belirtiyor. Şirketin stablecoin şu anda Ether ve BNB Chain’de basılıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version