Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$65.422
% 0.80
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 65.422
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Synthetix Kurucusu, Infinex Front-End DEX’in 13 Mayıs’ta Piyasaya Sürüleceğini Doğruladı

Infinex

Haftalar süren spekülasyonlar ve birçok ertelemenin ardından, merkezi borsa (DEX) ağ geçidi Infinex’in 13 Mayıs’ta büyük açılışını yapması planlanıyor. Synthetix’in kurucusu Kain Warwick uzun zamandır beklenen açılış tarihini 2 Mayıs’ta Avustralya’nın Sidney kentinde düzenlenen ETH Global konferansında yaptığı konuşmada duyurdu.

Nihayet Kesin Bir Tarih

Warwick’in Infinex duyurusu, projenin 2022’nin 4. çeyreğinde başlatılması yönündeki ilk planından bu yana birkaç son teslim tarihini kaçırıp, projenin ertelenmesinin hemen ardından gelmesi nedeniyle çok önemli bir gelişme. Warwick, törene daha fazla vurgu yapmaya çalıştı ve 13 Mayıs’ı “hesap açılış tarihi” olarak adlandırdı; bu, kullanıcıların o gün itibariyle platformdaki kendi velayet hesaplarına nihayet erişebilecekleri anlamına geliyordu.

Kullanıcı Deneyimine Yenilikçi Yaklaşım

Gözetim altında olmayan tek türev DEX front-end’i olan Infinex, kullanıcılara merkezi borsalardan elde ettikleri benzer bir deneyim sağlıyor. Temel unsurlarından biri, kullanıcının Google gibi tanıdık sosyal medya platformları aracılığıyla oturum açmasına olanak tanıyan sosyal oturum açma özelliğidir. Warwick, bu işlevselliğin Web3 kullanıcı arayüzlerinin olağan geriliminden kaçınmanın ve kullanıcılar için erişimi iyileştirmenin yolu olduğunu iddia etti.

Oyunlaştırma Yoluyla Etkileşim

Warwick ayrıca, lansmanı takip eden ay içinde başlayacak ve kullanıcılara kendi hesaplarına para yatırarak yönetişim puanları biriktirme fırsatı verecek bir puan kazanma oyunu için bir yol haritası açıkladı. Böylece Infinex’in oyunlaştırılmış yaklaşımı, başlangıcından itibaren Infinex ekosistemine katılımı ve dahil olmayı teşvik etmeyi amaçlıyor.

Zorlukların Üstesinden Gelmek

Bu olay önemli yol zorluklarının bir sonucu olmasına rağmen, Mart 2023’te Infinex bir güvenlik ihlali yaşadı ve Warwick proje çalışma grubu liderliğine katılarak hızlı bir şekilde yanıt verdi. Warwick, Infinex’in beklenmedik güvenlik açığının başlatılmasındaki gecikmenin altını çizdi ve proaktif güvenlik önlemlerinin önemini vurguladı.

Son Engel

Warwick daha sonra sınıfa güvenlik ihlalinin bir sosyal mühendislik saldırısından kaynaklandığını söyledi. Çalışan olmayan bir kişinin hassas sistemlere yetkisiz erişim sağladığını açıkladı. Warwick, güvenliğin iyileştirilmesi gerektiği sonucuna vardı ve Infinex, lansman öncesi aşama herhangi bir risk teşkil etmese de yeni bir güvenlik protokolü uyguladı.

Onay Bekleniyor

Bir sonraki adım olarak Warwick, Synthetix protokolünü programlayan DAO, Spartan Konseyi’nin 13 Mayıs’taki lansman için son kararı verdiğini açıkladı. Tavsiye sadece sembolik olsa da Warwick nihai kararın konsey üyelerinin elinde olduğunun altını çizdi.

İddialı Hedefler

Warwick, lansmandan önce Infinex için oldukça iddialı hedefler ortaya koydu ve TVL’nin ilk ay içinde 50 milyon doların üzerine çıkmasını ve 10.000 gerçek kullanıcıya ulaşmasını hedefledi. Warwick, yoğun bir bekleyiş listesi kullanışlı olsa da, yalnızca platformda aktif olmakla kalmayıp topluluğun ilgisini çekecek ve uzun vadede platforma büyüme getirecek gerçek bir kullanıcı tabanına duyulan ihtiyacın altını çizdi.

Genişleyen Ufuklar

Pazardan yükselen talebe değinen Warwick, Infinex için uygun bir an olduğunu düşünüyor ve mevcut yükseliş döngüsünün azalma belirtisi göstermemesi halinde ilk yıl içinde “yüz binlerce” kullanıcı bekliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir