Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.347
% 4.16
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.347
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Oyun Motoru Unity Kripto ve Web Alanında Önemli Adımlar Atıyor

Unity Kripto

Unity, video oyun geliştirme platformu üzerinde çalışan geliştiricilere merkezsizleştirme çabalarını kolaylaştırmaları için varlık mağazasına bir dizi kripto platformu eklediğini duyurdu.

Varlık mağazasında yer alan 13 platformdan biri olan MetaMask, geliştiricilere kullanıcıların MetaMask cüzdanlarını “Unity’de geliştirilen herhangi bir oyuna” bağlamalarına yardımcı olmak için SDK eklendi. Ethereum blok zincirinde Web3 oyunları oluşturmak isteyenler için ImmutableX, Solana ve Tezos gibi diğer blok zincirleri de SDK’larıyla mağazaya eklendi.

Bu entegrasyonlar, geliştiricilerin oyunlardaki “sahiplik modellerini” değiştirmelerine ve oyuncuların takas edilebilecek veya satılabilecek oyun içi kaynaklar yaratmalarına, kazanmalarına veya edinmelerine olanak tanımakta.

Yakın tarihli bir DappRadar raporu, Ocak 2023’teki tüm blok zinciri faaliyetlerinin neredeyse yarısını oyuncuların oluşturduğunu ortaya koydu. Bu faaliyetlerdeki artış, Web3 oyunlarıyla ilgili duyuruların ve haberlerin ana akım kapsamının artmasına bağlanıyor.

DappRadar raporlarına göre, Web3 oyunlarındaki duyurular ve haberlerin ana akım kapsamının artmasının, faaliyetlerdeki artışa katkıda bulunduğu belirtilmektedir. Blockchain oyunlarının geleneksel sektörde zaten “bir dikey” olduğunu söyleyen DappRadar’da bir blockchain analisti olan Sara Gherghelas, blockchain teknolojisi daha fazla ilgi gördükçe, Web3 oyunlarına da “daha fazla benimseme” getireceğine ve bunun “ana akım haline geleceğine” inanmakta.

Ancak Illivium kurucu ortağı Kieran Warwick, şu anda blockchain oyunlarıyla ilgili “en büyük zorluğun”, blockchain oyunlarının “düşük kalitede” olduğu algısı nedeniyle “sıradan oyuncuları” pazara sokmak olduğunu söylüyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version