Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$64.000
% 1.67
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 64.000
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Do Kwon’un İade Sürecinde Yeni Gelişme

Do Kwon

Do Kwon’un hukuk ekibi, Karadağ’da yakın zamanda alınan bir mahkeme kararına itiraz etmeye hazırlanıyor. Mahkeme, Terraform Labs kurucu ortağının dolandırıcılık suçlamasıyla arandığı Güney Kore’yi devre dışı bırakarak ABD’ye iade edilmesine karar vermişti.

Kwon’u temsil eden avukat Goran Rodic, daha önce bozulan iki karara atıfta bulunarak “yasadışı kararın” Temyiz Mahkemesi önünde geçerli olmayacağına inandığını belirtti. Devam eden hukuk mücadelesi, Karadağ’ın başkenti Podgorica’daki iki farklı mahkemenin çelişkili kararlarına sahne oldu.

Do Kwon’un İadesine Dair Avukatından Açıklamalar Geldi

Yüksek Mahkeme’nin Çarşamba günü verdiği son karar Do Kwon’un ABD’ye iadesini desteklerken Güney Kore’nin talebini reddetti. Rodic, mahkemeyi gerçeklerin doğruluğunu teyit etmediği için eleştirerek temyize gitmeyi planlıyor. Daha fazla ayrıntı vermekten kaçınan Rodic, bunların önümüzdeki temyizde sunulacağını belirtti.

Kwon ve ortağı Han Chang-joon, yaklaşık bir yıl önce sahte pasaportlarla seyahat etmeye çalışırken Karadağ’da yakalanmıştı. Her iki şahıs da ABD ve Güney Kore tarafından TerraUSD stablecoin’in 2022’deki çöküşüyle bağlantılı olarak suçlanıyor. Olay en az 40 milyar dolarlık yatırımcı varlığını ortadan kaldırdı ve kripto piyasasında bir gerilemeyi tetikledi. Bu ayın başlarında Karadağ, Han Chang-joon’u Güney Kore’ye iade etmişti.

Kwon, sahte seyahat belgeleri kullanmaktan dolayı Karadağ’da yerel cezaya çarptırılmanın yanı sıra, iade gözetiminde kalmaya devam ediyor. Yetkililer Kwon’u hangi ülkeye iade edeceklerini düşünüyorlar. Aralık ayında Podgorica’daki bir temyiz mahkemesi, ABD ya da Güney Kore’ye iadeyi mümkün kılan önceki bir Yüksek Mahkeme kararını iptal etmişti.

İade için son onay Karadağ Adalet Bakanı’na ait. Konuya yakın ismini vermek istemeyen bir kaynak, hükümetin ABD’ye iadeyi onaylama niyetinde olduğunu, ancak kararın henüz kamuoyuna açıklanmadığını belirtti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir