Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.528
% 0.48
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.528
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Dell hisseleri, zayıf görünümün ağır basması ile değer kaybetti

Dell Technologies (NYSE:DELL) hisseleri, şirketin dördüncü çeyrek için zayıf bir öngörüde bulunmasının ardından Salı günü piyasa öncesinde yaklaşık %1,5 değer kaybetti.

Üçüncü çeyrek için Dell, Wall Street tahminlerini aşan sonuçlar bildirdi. BT şirketi, sırasıyla hisse başına 1,61 dolar ve 24,4 milyar dolarlık tahminden daha iyi olarak 24,7 milyar dolar gelir ve 2,30 dolarlık düzeltilmiş hisse başına kazanç (EPS) bildirdi.

Şirket, “Yavaşlayan taleple mücadele ettik ve 1,8 milyar dolarlık rekor işletme geliriyle rekor kârlılık sağladık.” dedi.

Bu çeyrek için Dell, 24 milyar dolar gelir beklediğini söyledi ve bu da bir önceki çeyreğe göre düşüşe işaret ediyor. Ayrıca Ticari PC’lerdeki keskin düşüş ve sunucuların daha da zayıflaması nedeniyle yıldan yıla %16’lık bir düşüş demek oluyor. Analistler dördüncü çeyrekte 24,9 milyar dolar gelir bekliyordu.

Düzeltilmiş EPS, 1,61 dolarlık tahminin üzerinde 1,65 dolar (orta nokta) olarak görülüyor.

Citi analistleri Dell hisse senedi için fiyat hedefini, “korumacı bir kılavuzu” yansıtacak şekilde 55 dolardan 53 dolara indirdi. Bununla birlikte dördüncü çeyrek için beklenenden daha zayıf olan gelir beklentisinin, hafif bir ekonomik durgunluk durumunda beklentileri aşmaya kapı açabileceğini söylüyor.

Analistler, “Yatırımcıların Dell modelindeki tüm karmaşık hareketli parçalarla kafalarının karışabileceğinin farkındayız ve 2023 takvimine (Dell’in 2024 mali yılı) yaklaşırken konferanstaki yorumların, satış tahminlerini muhtemelen 99 milyar dolardan 91 milyar dolara yaklaştıracağına inanıyoruz.” diye ekledi.

Raymond James analistleri fiyat hedefini 47 dolardan 50 dolara yükseltirken “üstün performans” notunu korudu.

“Ürün karışımı, azalan bellek maliyetleri ve daha düşük nakliye giderleri sayesinde marjdaki iyileşmenin kalıcı olacağını düşünüyoruz ancak azalan hacim ve iskonto potansiyeli, olası engeller arasında.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir