Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.656
% 0.28
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.656
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Kripto para sektöründe bugün öne çıkan 6 gelişme

Investing.com – Kripto para sektöründe günün öne çıkan gelişmelerinden derlediğimiz haber özetlerine içeriğimizin devamında göz atabilirsiniz.

ABD Adalet Bakanlığı, Binance soruşturmasında fikir ayrılığına düştü

Binance, ABD’de 2018’de başlayan kara para aklama ile ilgili soruşturma kapsamında yeni gelişmelerin açığa çıkmasıyla gündeme geldi.

Son gelişmelere göre, ABD savcıları, kripto borsasının uyum programında usulsüzlükler buldu. Teyit edilmemiş bilgilere göre bulgular, ABD Adalet Bakanlığının 2018’de başlattığı adli soruşturma kapsamında ortaya çıktı. Ancak ABD Adalet Bakanlığı savcılarının soruşturmanın sonuçlandırılmasıyla ilgili fikir ayrılığına düştüğü bildiriliyor.

Soruşturma, İran merkezli şirketlerin, Binance kripto platformunu kullanarak 1 milyar dolar değerinde fon artırımının tespit edilmesiyle başladı. Bu durum, kripto borsasını ABD yaptırımlarını ihlal etme durumu olarak yorumlanabilir. Ancak Reuters’in haberine göre, savcılar, konuyla ilgili fikir ayrılığına sahip ve bu da soruşturmanın sonuçlanmasını geciktiriyor.

Tron ekosisteminin sabit kripto varlığı USDD yeniden sabitliğini kaybetti  

TRON ekosisteminin algoritmik sabit kripto varlığı USDD, yeniden sabitliğini kaybetmesiyle gündeme geldi. Kripto varlık, bir süredir 1 dolar sabitliğine tutunmakta zorlanırken bugün 0,97 dolara kadar geriledi. Özellikle FTX’in çöküşünün ardından sabitliğini korumada başarısız olan kripto para, rezerv varlığı Tron’u da olumsuz etkiliyor. 

TRX, dün %1,5 düşüşün ardından bugün de %3 değer kaybı görerek an itibarıyla 0,05 dolar bandında işlem görüyor.

Bu gelişmenin üzerine Tron kurucusu Justin Sun, ortalama 773 bin dolar değerinde Tron’un sabit kripto varlıkla takas edildiğini duyurdu. Sun, bunun yanında USDD varlığı için 203 bin USDC ve 570 bin USDT’nin de takas edildiğini gösterdi. Takas işlemlerinin ardından USDD, 0,98 dolara kadar yükseldi. USDD, şu an 711 milyon dolarlık piyasa değeriyle en büyük 8. kripto varlık konumunda bulunuyor.

Az bilinen kripto para Binance duyurusu sonrası yükselişe geçti

Bugün 149 milyon dolara ulaşan piyasa değeriyle 150. sıraya yükselen MAGIC adlı kripto para, Binance’in listeleme duyurusu sonrası kısa sürede %80’i bulan değer artışı gördü ve 0,83 dolar bandına kadar yükseldi.

Binance’te MAGIC için spot işlemler bugün başlarken kullanıcılar için BTC, BUSD ve USDT çiftlerinde MAGIC ticareti açıldı.

Ayrıca Binance, önümüzdeki iki gün içerisinde MAGIC’in BUSD ve USDT marjin çiftleriyle ödünç alınabilir bir varlık olarak ekleneceğini duyurdu.  

MAGIC, Arbitrum’da bir oyun altyapı projesi olan Treasure’ın yerel varlığı olarak kullanılıyor. Kripto para; NFT işlemleri, staking, yönetişim ve diğer oyun işlevleri için bir yönetişim ve hizmet tokeni görevi görüyor.

Dogecoin’in piyasa değeri bir günde 1 milyar dolar azaldı

Popüler kripto para Dogecoin (DOGE), son 24 saatlik satış dalgasında önemli miktarda sermaye kaybı yaşadı.

DOGE, şu an 11,78 milyar dolar piyasa değerine sahip ve son 24 saatte yaklaşık 1 milyar dolarlık sermaye çıkışı kaydetti. DOGE’nin son satış dalgasına neden olacak önemli bir gelişme görülmedi. 

Genel olarak Elon Musk tarafından desteklenen kripto para, bu aralar yeni gelişmelerin yaşanmamasıyla birlikte toparlanma için bir ivme yakalayamıyor. Bugün %9’u bulan düşüşle 0,088 dolar bandına gerileyen DOGE, son bir haftada %16’ya yakın düşüş gördü. 

Yatırımcıların kripto borsalarından çıkışları rekor seviyelere ulaştı

Son zamanlarda merkezi borsalara olan güvenin azalmasıyla birlikte yatırımcılar, kripto varlıklarını borsalardan hızla çekmeye başladı. “Cüzdanın anahtarı sizde değilse kripto paralarınız da sizin değildir” anlatısının hızla önem kazandığı piyasada birçok yatırımcının varlıklarını soğuk cüzdanlara çektiği görüldü.

CryptoCompare tarafından paylaşılan bir raporda kripto borsalarından çekilen kripto varlıklar, Kasım ayında yaklaşık 1,5 milyar dolar değerinde 91.557 Bitcoin olarak kaydedildi.

Çin, Kripto yoluyla 1,7 milyar doları aklayan çeteyi çökertti

Çinli yetkililer kripto varlıkları kullanarak kara para aklama faaliyetinde bulunan en büyük suç çetelerinden birini çökerttiğini açıkladı.

Çin yerel bir basını haberlerine göre, Çinli yetkililer kripto para yoluyla 12 milyar yuan (1,7 milyar dolar) aklamakla suçlanan 63 kişilik bir çete yakalandı. Olayla ilgili yapılan incelemelerde çetenin operasyonlarının belirli bir bölgeyle sınırlı kalmayıp birçok bölgeye yayıldığı ortaya çıktı. Bunun yanında bazı üyelerin Tayland’da tutuklanması da çetenin uluslararası boyutta çalıştığını da gösterdi.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir