Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.596
% 1.80
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.596
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

DEA, Dolandırıcıya Yanlışlıkla Airdrop Olarak 55.000$ Gönderdi!

Karanlık web pazarı Silk Road’u çökertmekten sorumlu olan DEA, yakın zamanda yapılan bir airdrop hatasıyla yanlışlıkla 55.000 dolardan fazla kripto parayı bir dolandırıcıya aktardı.

FBI arama emrine göre DEA, mayıs ayında iki Binance hesabına bağlı 500.000 dolardan fazla değere sahip USDT stablecoin’ine yasadışı narkotik işlemlerinde kullanmaktan şüphelendi ve el koydu.

Fonlar, güvenli bir tesiste kurum tarafından kontrol edilen Trezor donanım cüzdanında saklanıyordu. Fakat DEA’nın blockchain faaliyetlerini gözlemleyen dolandırıcı, DEA’nın ABD Polis Teşkilatı’na yaptığı bir test işlemini taklit etti.

Forbes’in açıklamasına göre dolandırıcı, Marshals’ın hesabına çok benzeyen (ilk ve son karakterle eşleşen) bir kripto para adresi oluşturarak DEA’yı önemli bir meblayı yanlış adrese aktarması için kandırdı.

Kripto para adresleri genellikle çok uzun olduğundan, birçok kullanıcı işlem yaparken yalnızca ilk ve son karakterleri kontrol eder.

Dolandırıcı, “airdropping” olarak bilinen bir yöntem kullanarak DEA’ya test işlemi tutarıyla eşleşecek şekilde az miktarda USDT gönderdi.

Dolandırıcı, DEA’nın sahte adresi kopyalayıp Mareşal’in adresi sanacağını umuyordu. Yaptığı bu yöntem işe yaradı ve kurum tek işlemde dolandırıcıya 55.000 dolardan fazla para gönderdi.

Airdrop, genellikle proje tokenlerini bir yönden pazarlama özelliği olsa da, kripto sahiplerini kandırmak için de kullanılabilir.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Usdt’ler Dondurulamadı

Yetkililer ajansı uyardıktan sonra kurum, fonları dondurmak için Tether ile iletişime geçmeye çalıştı, fakat artık çok geçti ve para çoktan gitmişti.

Federal Soruşturma Bürosu ile işbirliği içinde olan DEA, çalınan fonların ether ve bitcoin’e dönüştürüldüğünü ve yeni bir cüzdana aktarıldığını buldu. FBI’ın emri dolandırıcının kimliğini doğrulamasa da dolandırıcının anonim Gmail hesaplarına bağlı işlem ücretlerini ödemek için iki Binance hesabı kullanıldı.

Forbes, dolandırıcının cüzdanında hâlâ 40.000dolar bulunduğunu ve Haziran ayından bu yana 425.000 dolar aldığını belirterek, ajanların artık Google’ın soruşturmaya yardımcı olabileceğini umduklarını söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir