Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.510
% 2.32
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.510
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

CZ, BinanceUS Hisselerini Satmaya Çalışıyor!

CZ, BinanceUS Hisselerini Satmaya Çalışıyor!

Bazı kaynaklar tarafından aktarılana göre Binance CEO’su CZ, BinanceUS biriminin hisselerini satmaya çalıştığı belirtiliyor.

Kripto borsası BinanceUS ve kurucusu Changpeng Zhao’nun (CZ), ABD federal düzenleyicilerinin sıkı incelemeleriyle karşı karşıya kaldığı geçtiğimiz yılın ortalarından beri şirket hisselerini azaltma stratejileri aradığı bildiriliyor.

The Information’ın 11 Mayıs tarihli raporuna göre, BinanceUS’nin çoğunluk hissedarı olan CZ’nin, ABD merkezli borsadaki hisselerini azaltmak için çabaladığı belirtiliyor.

Binance ve Changpeng Zhao, geçtiğimiz yıl ABD federal düzenleyicilerinin yoğun incelemeleriyle karşı karşıya kaldı. Mart ayında Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC), Binance ve CZ’ye, “sahte” bir uyum programı ile “yasadışı” bir borsa işletmeleri nedeniyle dava açtı. Şirket, ABD yasalarını kasıtlı olarak ihlal ederek “ticari çıkarları için hesaplanmış bir düzenleyici arbitraj stratejisi” uygulamakla suçlandı.

Bu davanın ardından BinanceUS yöneticilerinin, CZ’nin hisselerini ve şirket üzerindeki etkisini azaltma yollarını aradığı ve CZ’nin çoğunluk hissedarı olarak kaldığı sürece belirli düzenleyici lisanslarını alamayacaklarından endişe ettikleri bildiriliyor.

Binance’in yanı sıra, ABD merkezli kripto borsalarını daha sıkı düzenlemeler altına almak için özellikle Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından hedef alındığı görülüyor. Bu nedenle, Coinbase, Gemini, Ripple ve Galaxy Digital gibi büyük oyuncular, SEC’nin uyguladığı yaptırımların ardından ABD’den kaçmayı düşünenler arasında yer aldı.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip etmeyi unutmayın.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version