Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.278
% 3.21
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.278
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Binance Ve CEO CZ’ye Dava Açıldı

Binance

Kripto borsası Binance ve CEO’su CZ’ye CFTC tarafından düzenleyici ihlaller nedeniyle dava açıldığı açıklandı.

Dünyanın en büyük kripto borsası olarak bilinen Binance son zamanlarda ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından ticaret ihlalleri nedeniyle dava edildi. CFTC’ye göre, Binance türev düzenleyicisine uygun şekilde kaydolmayarak düzenleyici yükümlülüklerini yerine getirmedi.

Binance’in CFTC soruşturmasının odağında olması, borsanın ABD’de muhtemelen düzenleyici eylemle karşı karşıya kalacağını gösteriyor. Binance halihazırda düzenleyicilerle çalıştığını kabul etti. Bunun yanı sıra, İç Gelir Servisi ve federal savcılar da borsanın Kara Para Aklamayı Önleme kurallarına bağlılığını incelemektedir.

Bunların yanı sıra, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu da Binance’in ABD’li tüccarların kayıtsız menkul kıymetlere erişmesine izin verip vermediğini araştırmaktadır. Bu soruşturmaların sonucu, Binance’in ABD’deki operasyonlarına etkili bir şekilde müdahale edebilmekte.

Binance’in günlük 8,5 milyar doları aşan işlem hacmi, borsanın kripto para piyasasındaki önemini göstermektedir. Ancak, düzenleyici soruşturmaların ortaya çıkardığı ihlaller, borsanın geleceği için büyük bir sorun teşkil edebilmekte.

Binance CEO’su Changpeng “CZ” Zhao, soruşturmalarla ilgili olarak şunları söyledi: “Binance olarak düzenleyicilerle yakın işbirliği içindeyiz ve düzenleyicilerle birlikte çalışarak bu alandaki en iyi uygulamaları takip etmeye devam edeceğiz.” Binance’in bu sorunları çözebilmesi ve düzenleyicilerin güvenini yeniden kazanabilmesi için bu sözleri tutması gerekecek.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir