Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.952
% 1.03
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.952
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Disney, Metaverse Bölümünü Kapattı

Disney

Disney, geniş bir yeniden yapılanma planının bir parçası olarak metaverse bölümünden vazgeçtiğini açıkladı.

Wall Street Journal (WSJ)  tarafından yapılan habere göre Disney, metaverse alanından vazgeçiyor. Şubat 2002’de kurulan bölümün çalışanları ise işten çıkartılıyor. Şirket metaverse bölümünü izleyicilerinin hikayeleriyle etkileşime girebilecekleri yeni yollar yaratmak amacıyla kurmuştu.

Disney ayrıca 28 Aralık 2021’de Disney tema parklarında kulaklıksız artırılmış gerçeklik (AR) atraksiyonlarını kolaylaştırmayı amaçlayan bir “sanal dünya simülatörünün” patentini aldı. Ancak, firma bir zamanlar metaverse teknolojisini spor bahislerine nasıl entegre edebileceğini de düşünmüştü, ancak bu konuda ciddi bir ilerleme kaydedilmedi.

İşletme giderlerini ve personel sayısını azaltma kararı, McKinsey & Co ile yapılan bir istişarenin ardından geldi. Olumsuz ekonomik koşullar ve yayıncılık sektöründe artan rekabet, karara yol açan ana faktörlerden ikisi oldu.

Hem eski hem de şimdiki üst düzey yöneticileri Bob Chapek ve Robert Iger bir zamanlar Metaverse’i çok yüksek bir yatırım fırsatı olarak değerlendirmişlerdi. Chapek’in Metaverse’i “bir sonraki büyük hikaye anlatımı sınırı” olarak tanımladığı bildirilirken, Iger daha önce Dapper Labs’ın Flow blok zincirinde çalışan bir dijital avatar platformu olan Genies’te yönetici ve danışman olarak çalıştı.

Bu karar, bazıları tarafından metaverse teknolojisine olan ilginin azaldığına dair bir işaret olarak yorumlandı. Ancak, diğerleri, Disney’in bu teknolojiye yatırım yapmak yerine, daha fazla kar elde etmek için farklı alanlara yönelmesinin doğru bir karar olduğunu düşünüyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir