Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.792
% 0.99
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.792
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Curve Finance Topluluğu Geri Ödeme Yapılanmasına Karar Verdi!

Merkeziyetsiz finans protokolü Curve Finance’in arkasındaki topluluk, Temmuz ayında 61 milyon dolarlık bir saldırıya uğrayan likidite sağlayıcılarına geri ödeme yapma kararı aldı.

Zincir üzerindeki veriler, token sahiplerinin yüzde 94’ünün 21 Aralık’ta Curve (CRV), JPEG’d (JPEG), Alchemix (ALCX) ve Metronome (MET) havuzlarının kayıplarını karşılamak üzere 49,2 milyon doların üzerinde token ödemesini onayladığını doğruladı.

Kayıpların hesaplanması, saldırıdan önce havuzlardaki Ethereum ve CRV token’larının miktarının yanı sıra geçtiğimiz aylarda likidite sağlayaıcılarına dağıtılacak olan kaçırılmış CRV emisyonlarını da içeriyor. Curve’ün teklifine göre, topluluk fonu Curve DAO (CRV) token’larını tedarik edecek. Belirlenen tutar, olaydan bu yana geri kazanılan token’lar için bir kesinti de içeriyor.

Yapılan bu teklifte, “Geri kazanılacak toplam 5919.2226 ETH ve geri kazanılacak 34.733.171,51 CRV ile dağıtılacak toplam 55.544.782,73 CRV olarak hesaplandı.” Deniliyor.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Yaşanılan güvenlik olayı 30 Temmuz’da meydana geldi ve saldırının kripto ekosistemi üzerindeki etkisine ilişkin endişeler nedeniyle sonraki günlerde birkaç DeFi protokolü stres testine tabi tutuldu. Temmuz ayında Curve Finance kilitli toplam değeri (TVL) yaklaşık 4 milyar dolardı. Etkilenen havuzlar arasında alETH/ETH, pETH/ETH, msETH/ETH ve CRV/ETH bulunuyordu.

Curve Finance teklifinde, “Her bir havuzda çalınan fonlar ya tamamen ya da kısmen geri kazanılmış olsa da, MEV botları etkilenen tüm havuzlarda bir eksiklik bıraktı ve bu iyileştirme teklifi etkilenen LP’leri bütün hale getirmeyi amaçlıyor.” Dedi.

Hacker, EVM için tasarlanması nedeniyle DeFi protokolleri için popüler bir seçim olan Vyper programlama dilinin bazı sürümlerini kullanan kararlı havuzlardaki bir güvenlik açığından yararlandı. Hata, Vyper’ın 0.2.15, 0.2.16 ve 0.3.0 sürümlerini reentrancy saldırılarına karşı savunmasız hale getirdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir