Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.522
% 0.76
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.522
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Nijerya’da Kripto Savaşı!

Nijerya

Nijerya Merkez Bankası (CBN), 22 Aralık’ta kripto para işlemlerine getirilen kısıtlamaları kaldırdığını duyurarak, Nijerya’da kripto topluluğunda heyecan yarattı. Önceki yasak, P2P traderlarını öne çıkarmıştı ancak yeni genelge ile birlikte, kripto topluluğu eşler arası ticarete ve doğrudan ödemelere yönelmiş durumda.

Dikkatinizi Çekebilir: Coinbase Borsasından ABD’li Senatöre Yanıt!

Flincap’ın kurucu ortağı ve CMO’su Nathaniel Luz, yasağın kalkmasının sektör için önemli bir artı olduğunu belirterek, “Kripto-fiat borsaları ve P2P tüccarları dünyanın en büyük kripto P2P pazarında rekabet ederken en güçlü olan hayatta kalacak.” dedi.

Luz ayrıca, yeni düzenlemelerin borsaları Nijerya pazarına girmekten caydırıp caydırmayacağı konusunda, SEC lisansının alınmasının başlangıçta zor olabileceğini ancak uzun vadede kripto sektörüne fayda sağlayacağını söyledi.

Bu gelişmeler, 2021’in başlarında CBN’nin tüm finans kurumlarına kripto borsalarına hizmet sunmayı yasaklamasıyla çelişiyor. Ancak yeni genelge, küresel talep ve kripto benimsenmesinin kısıtlamaların haksız olduğunu göstererek, sektörde yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir