Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.872
% 2.45
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.872
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Hamas’ın İsrail’e Saldırısı Piyasaları Sarsarken Petrol Yükseliyor!

Piyasalar

ABD piyasalarındaki vadeli kontratlar pazartesi sabahı düşüş yaşarken, Asya’daki hisse senedi endeksleri de düştü.

Bitcoin  ve Ethereum ; Orta Doğu’daki gerginliğe rağmen, hisse senedi piyasaları düşerken ve petrol fiyatları yükselirken bile direnç gösterdi. Son 24 saat içinde, Bitcoin ve Ethereum %0,2’lik küçük bir düşüş yaşadılar. XRP %1,3 düşerken Cardano’nun ADA’sı %0,4 arttı. CoinDesk Piyasa Endeksi (CMI), çeşitli token varlıkları kayba işaret eden %0,19’luk bir düşüş yaşadı.

İsrail-Hamas çatışması, Hamas’ın Cumartesi günü erken saatlerde İsrail‘e ilk füze saldırısını gerçekleştirmesinin ardından pazartesi günü üçüncü gününe girdi. Yatırımcılar, bu çatışmanın arz kesintisine yol açabileceğini düşünüyor. Çatışmanın İran gibi komşu ülkelere sıçrama potansiyeli taşıdığı korkusu, petrol fiyatlarını etkiliyor gibi görünüyor.

Enerji yatırım şirketi Bison Interests’in baş yatırım yetkilisi Josh Young, CNBC‘ye yaptığı açıklamada: “ABD’nin İran’a yönelik ihracat yaptırımları uygulaması durumunda petrol piyasasında oldukça dramatik etkiler olabileceğini” ifade etti. “WTI için petrolün yaklaşık 5 dolar artış görmesi olasıdır,” diye ekledi.

Ham Petrol WTI, pazar gününden beri %3,23 artarak üç aylık kazançlarını %16’ya çıkardı. Aynı zamanda Brent Ham Petrol yaklaşık %3,5 artış gösterdi.

Asya’daki hisse senedi piyasaları Pazartesi günkü açılışın ardından düşüş yaşadı. Hindistan’da Sensex %0,69, Shanghai Composite %0,44 ve Singapur Straits Times Endeksi %0,2 düştü. ABD’de piyasa öncesi vadeli kontratlar kayıplara işaret etti. Dow Jones Endeksi %0,77 ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 Endeksi %0,86 kayıp yaşadı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir