Kriptolar:
29174
Bitcoin:
$62.656
% 3.52
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.34
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 0.50
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 62.656
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Cronos (CRO) Token Nedir?

Cronos Nedir

Cronos Protocol Labs tarafından şuan geliştirilmekte olan, çoğu kişi tarafından Crypto.com ismiyle tanınan bu küresel kripto para şirketi aynı isimli bir blokzinciri ağına da sahiptir. Blokzinciri teknolojisi 2008 yılından hayatımıza entegre olmuş durumda. 2015 yılında Vitalik Buterin tarafından Ethereum teknolojisinin piyasaya sürülmesi ile blokzincirleri adeta yeni bir hayat kazandı. Öncesinde sadece para göndermek için tasarlanmış olan blokzincirler üzerinde artık uygulamalar geliştirmek ve bunun sayesinde onları hayatımızın her alanına dahil etmek fırsatı bulmuş olduk.

Bugünkü yazımızda blokzinciri üzerine geliştirmeler yapan diğer bir şirket olan Cronos ve onun sahip olduğu CRO Tokeni inceleyeceğiz. Yazı sizlere CRO Tokenin ne olduğu, hangi kullanım alanlarına sahip olduğu ve benzeri bir çok bilgileri sunacaktır.

Aslında Crypto.com şirketi 2018 yılında değişiklik yapmadan önce Monaco ismini kullanmaktaydı. Şirket 5 yıl önce kendini yeniden markalaştırma yolunu seçtiği için isim değişikliği yapma kararı aldı.

Dikkatinizi çekebilir:  Crypto.com Güney Kore Pazarına Giriyor

Cronos Chain Nedir?

Cronos Chain Tendermint Core Consensus protokolüne dayalı bir Proof-of-Stake mekanizmasına sahip blokzinciri ağıdır. Bunlara ek olarak Cronos Chain Cosmos SDK motorunu da kullanmaktadır. Aynı anda bir kaç protokole dayalı bir mekanizma ile çalışmasının nedeni ağın daha hızlı ve güvenli ödeme ortamını yaratma isteğinden kaynaklıdır. Özellikle bu iki protokolün seçimindeki ana neden onların PoS mekanizmalı ağlara daha iyi uyum sağlamasıdır.

Cronos Chain hız ve güvenliğin yanı sıra merkeziyetsizlikten de ödün vermemektedir. Ağ çeşitli görevlerin yapılması için iki çeşit node (Validator ve Full Node) türünü ağ üzerinde görevlendirmiştir.

Cronos Chain Kullanım Alanları

Bu ağ üzerinde kullanıcı deneyimini daha da iyileştirmek için farklı modüller sunmaktadır. Bunlardan birincisi Authz modülüdür. Bu modül başka bir hesap adına işlem yapmak için bir hesaba verilen yetkiyi içermektedir. Ayrıca ağda ödül dağıtım, staking, delegasyon, bankacılık, NFT ve diğer pek çok blokzinciri ağlarında mevcut olan hizmetlerin sunulması için oluşturulmuş modüllerdir.

CRO Token Nedir?

CRO Token Cronos Chain ağının temel tokendır. Bu token ağ üzerinde farklı kullanım alanlarına sahiptir. Cronos Chain ağının inşa edilmesinde asıl amaç aynı isimli kripto para borsasına hizmet etmektir. Aslında bu etken CRO Tokenın özellikle Crypto.com kullanıcıları tarafından kullanılmasını temin ediyor. En temel kullanım alanlarından biri ise ödemedir. Kullanıcılar ağı kullanarak borsada işlem yaparken komisyon ücretlerini CRO Token ile ödemektedirler. Bunun  yanı sıra kullanıcılar para aktarımı için de düşük ağ ücretlerinden faydalanmak için CRO Tokenı kullanmaktadır. CRO Tokenın kullanım alanları ile ayrıntılı şekilde tanışalım.

Crypto.com Pay

Crypto.com Pay50 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan Crypto.com Pay kredi ve ya banka kartlarının yanı sıra kripto paralarla da ödemeni kolaylaştırmak için kurulmuştur. Şuan sadece ERC-20 cüzdanlarını destekleyen platform ileride bu standartları daha da artıracaktır. Platform kurulum için herhangi bir komisyon ücreti almamaktadır. Ücret sadece ödemeler zamanı yapılmaktadır.

Platformu kullanan kullanıcılar CRO ile ödeme yaptıkları zaman 20%ye kadar para iadesi (cashback) alabiliyorlar. Bu ise tokena olan talebi daha da artırmaktadır. Ayrıca platforma artık pek çok kullanıcıya sahip ürün satış merkezleri de entegre edilmiş durumda.

Crypto.com and Shopify

Crypto.com Card

Crypto.com 7 farklı kart türü ile kullanıcılara kripto paralar ile ödeme ve farklı işlemleri yapma konusunda yardımcı olmaktadırlar. Tüm kart türleri kendilerine uygun avantajlara sahiptir. Konu hakkında detaylı bilgiyi Crypto.com web sayfasından edine bilirsiniz. CRO Tokenın kullanım alanlarından biri ise bu kartlardır. Platform tarafından CRO Token kilitleyen kullanıcılara kart türüne göre farklı oranlarda (1%-5%) ödüller dağıtılmaktadır. Bu ise daha fazla kişiyi CRO Token almak için teşvik etmektedir.

Crypto.com cards

Ayrıca kullanıcılar bu kartları kullanarak belirli limitlerle ATM lerden çekim yapabilirler. Çekim limitleri aylık miktarlarda belirlenmiştir. Bu limitler kart türlerine göre de değişmektedir.

Yukarıda bahsi geçen alanlar CRO Token için asıl talep oluşturan ürünlerdir. Bu ürünler hem de CRO Token için kilitleme oranlarını da artırmaktadır.

CRONOS (CRO) Hedefleri – Her cüzdanda Kriptopara

“Her cüzdanda kripto para” hedefinin gerçekleşmesi için Crypto.com borsası kullanıcılara her geçen gün kendi ürünlerini sunmaktadır. Tüm dünyanın kripto para cüzdanına sahip olmasını hedefleyen borsa, bu vizyonunu gerçekleştirmek için dijital finansal hizmetler sunmaktadır. Bu hizmetlerin bir çoğu hakkında yukarıdaki kısımlarda bahsettik.

Crypto.com ekibi bu adımları sadece internetin geleceğini topluluk için inşa etmek adına attıklarını da belirtmişler. Onlar Web3ün internetin bir sonraki durağı olduğuna inanıyorlar. Daha yolun başında olmalarına rağmen ürünler ve topluluk için inşa ettikleri ortam onların gerçekten topluluğa değer verdiğinin bir göstergesidir.

Crypto.com ekibi şuna inanıyor: “Her kes kendi parasının tek sahibidir. Veriler ve kimliğini özgür bir şekilde kontrol etmek her kesin temel hakkıdır“.

Cronos Ekosistemi

Cronos ağı aynı zamanda kendi üzerinde DApp (merkeziyyetsiz uygulamalar) inşa edilmesine izin veren bir blokzinciridir. Şimdiye kadar bu ağ üzerinde 150 den fazla DApp inşa edilmiştir. Bu sayının yüksek olması ağın aynı zamanda bunun için uygun ve güvenli olmasını gösterir. Çünkü bir blokzinciri üzerinde DApp inşa etmek yüksek maliyetli bir işlemdir. Cronos ağı üzerinde yapılan bu entegrasyonlar ağın bu açıdan güven verdiği gösterir.

Crypto.com Ecosystem

Kurucu ve Takım

Kris Marszalek – Crypto.com şirketinin kurucu ve aynı anda CEO olarak görev yapmaktadır. Kendisi hakkında ek bilgiyi görselden elde edebilirsiniz.

CEO of Crypto.com

Crypto.com şirketi geniş bir üst düzey yönetici kadrosuna da sahiptir. Onlar hakkında ek bilgiye aşağıdaki görselden ulaşabilirsiniz.

Crypto.com Execution Team

 

Cronos Chain Yol Haritası 2022-2023

2022 yılının Eylül ayında beta sürümünü sonlandıran Cronos Chain artık 2023 yılı içi hedeflerini duyurdu. Hedefler iki yönümlü olarak duyuruldu. İlk olarak artık Cronos Chain Ekosistemi daha da genişletmek adına DeFi ve Metaverse tarafına eğilmeği hedeflemektedir. Diğer bir yön ise blokzincirinin geliştirilmesi adına atılan adımlar için olacaktır.

Cronos Roadmap 2022-2023

2023 yılında Cronos Chain için bu gibi değişiklikler yapılması planlanmaktadır.

  • Mempool önceliklendirme
  • Blok basımı hızında artış
  • Node çalıştırılmasının kolaylaştırılması için depolama optimizasyonu
  • Cronos Labs tarafından geliştiriclere sunulan JSON-RPC noktalarının optimizasyonu
  • Node başlatma süresinin azaltılması
  • Zincirler arası hesaplar, IBC aktarıcı teşviki ve Tendermint eşler arası ağ geliştirmeleri gibi yeni Cosmos işlevlerinin dahil edilmesi

Cronos (CRO) Tokenomics

CRO Tokenin toplam ve maksimum arzı 30,263,013,692 adettir. Bu arzın 83% oranına tekabül eden 25,263,013,692 CRO dolaşımdadır. Token dağılımı ise şu şekildedir.

Cronos Token Distribution

Cronos (CRO) Tokenı Nereden Satın Ala Bilirim?

CRO Token yazının yazıldığı anda Kucoin, Gate.io, OKX, Bitget, MEXC, CoinEx, AscendEx gibi merkezi borsalarda listelenmiş durumdadır. Ayrıca CRO Tokena daha düşük komisyon ücreti ödeyerek sahip olmak isterseniz, linklerde Coin Mühendisi takipçilerine özel olarak kayıt linkleri mevcuttur. Bu linkleri kullanarak kayıt olup indirimlerden yararlanabilirsiniz.

 

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir