Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.419
% 3.41
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.419
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Copy Trade Nedir? Sizin İçin Uygun Mu?

Copy  Trade’in  amacı, diğer insanların iyi kararlarından kâr elde etmektir. Ancak ticaret dünyasında hiçbir şey garanti değildir. En iyi trader’lar bile bazı şeyleri yanlış anlarlar ve onları kopyalıyorsanız, onların kayıpları sizin kayıplarınız olur.

Copy Trade otomatik olabilir, yani başka bir tüccarın yaptığı her şey anında sizin hesabınız için de geçerli olur. Veya manüel olabilir — takip ettiğiniz bir tüccar pozisyonlarını duyurur ve onların liderliğini takip edip etmemek size bağlıdır.

Copy Trade Nedir?

Copy Trading, seçilen kişinin işlemlerini otomatik olarak kopyalama mantığına dayanan bir trade yöntemidir. Copy trading tanımı dilimize “yatırım kopyalama” ya da “işlem kopyalama” olarak geçmiştir.  

Trader’ların belirli stratejileri kopyalamasına izin veren bir yöntem olan mirror trading’den farklı olarak copy trading, kopyalayan (copying) yatırımcının fonlarının bir kısmını kopyalanan (copied) yatırımcının hesabına bağlar.

Kopyalanan (copying) yatırımcının yapacağı herhangi bir işlem, kopyalanan (copied) yatırımcının hesabı ile kopyalayan (copying) yatırımcının hesabı arasındaki orana göre copy trading stratejisini kullananın hesabına yansır.

Copy trading stratejisi, başka bir trader’ın uzmanlığından yararlanmanın kolay yolu olarak sayılabilir. Uzman bir trader’ı kopyalayarak yeteneklerine göre potansiyel olarak para kazanabilirsiniz. Bununla birlikte kimi kopyalayacağınız konusunda dikkatli davranmanız ve araştırma yapmanız gerekli.

Bir sitede popüler görünen bir trader’ı araştırmadan kopyaladığınızda zarar edebilirsiniz. Buradaki anahtar nokta, yatırım tarzı ve hedefleri sizinkiyle uyumlu olan bir trader seçmektir. Taklit edilecek bir yatırımcının nasıl seçileceği konusunda dikkate alınması gereken birkaç kriter vardır. Bunlar;

  • Ne kadar süredir trade yapıyor
  • Yatırım geçmişi
  • Yatırımlar için bekleme süresi
  • Ne tür dijital varlıkları tercih ediyor
  • Açık pozisyon sayısı
  • Ortalama slipaj

Platformlar kullanıcıların başarı oranlarını göstermek için çeşitli metriklere dayalı olarak trader’lara abone olma imkanı tanır.

Copy  Trade  Sizin İçin Doğru Mu?

Sınırlı ticaret bilgisine sahip yeni başlayan biriyseniz, copy  trade başlamak için mükemmel bir yol gibi görünebilir. Piyasalar hakkında bilgi edinmek için zaman ve enerji harcamak yerine, daha deneyimli birinin başarısını sırtlayabilirsiniz. Kulağa ideal geliyor, değil mi? Tekrar düşün.

Evet, işler istediğiniz gibi gidebilir ve sizi elde etmek için çalışmanıza gerek olmayan kârlarla ödüllendirebilir, ancak ya takip ettiğiniz tüccar yanlış anlarsa? Ya hayal bile edemeyeceğin kadar büyük riskler almaya istekliyseler? Ödeyebileceğinizden çok daha fazla para kaybedebilirsiniz. Hepsinden kötüsü, başka bir taciri körü körüne takip etmek, işlerin neden bu kadar ters gittiğini anlamayabileceğiniz ve dolayısıyla hatalarınızdan ders alamayacağınız anlamına gelir.

Özetle, kopya ticaret, özellikle bilinçli kararlar verecek donanıma henüz sahip olmayan yeni yatırımcılar için çok riskli olabilir.

 

Copy Trading Stratejisinin Avantajları

Hangi dijital varlığı alacağınıza, satacağınızı veya tutacağınıza karar vermek için trendleri analiz etmeniz gerekmez. Profesyonel bir yatırımcıyı takip edebilirsiniz. Portföylerinde sürekli olarak yüksek getiri sağlayan birini seçtiğinizi varsayalım. Sonuç olarak, onları kopyalamak teorik olarak aynısını yapmanıza imkan sağlar.

Copy trading büyük ölçüde pasif bir stratejidir. Piyasayı araştırmak için saatler harcamak zorunda kalmadan portföyünüzde getiri elde edebilirsiniz. Yani yatırımları seçmenin zor işini başkasına bırakıyorsunuz. Yatırım kararlarını yönlendiren kişi profesyonel trader olduğu (ya da varsayıldığı) için çeşitlendirme ve risk yönetimi de yapılır.

Copy Trading Stratejisinin Dezavantajları

Bu strateji belirli bir miktarda risk de içerir. Başarınız, yatırımcının hareketlerini takip etmeye bağlı olsa da hiçbir yatırımcı mükemmel değildir. Başka bir ifadeyle bu stratejiden maksimum getiri sağlamayı umuyorsunuz ancak hiçbir garanti yok.

Bir copy trading platformu kullanıyorsanız platforma ücret ödeyebilirsiniz. Ücretleri düşük tutma konusunda endişeleriniz varsa işlem yapmadan önce maliyetleri dikkatlice değerlendirin.

Diğer taraftan piyasayı takip etmek için saatler harcamak zorunda olmasanız da kopyalamak istediğiniz trader’ı araştırmak için zaman harcamanız gerekiyor. Nasıl çalıştıkları ve yöntemlerinin hedeflerinizle uyumlu olup olmadığı hakkında daha fazla bilgi edinmelisiniz.

Bu Da İlginizi Çekebilir ;

 

Bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamı gelsin istiyorsanız Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir