Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$64.050
% 1.66
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 64.050
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Coinmuhendisi – Ledger AMA Özeti

Coinmuhendisi Ledger Ama Özeti

Coinmuhendisi- Ledger AMA Özeti

4 Temmuz 2023 tarihinde Coinmuhendisi olarak  AMA etkinliğimizi gerçekleştirdiğimiz Ledger yetkilileri sorularımızı yanıtladı ve proje hakkında bilgiler verdi.

AMA  içerik ve detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

İlk olarak kendisini tanıtmasını istediğimiz Ledger proje yetkilileri şunları aktardı.

Ben Ledger Support’tan Dan’ım, benim işim siz çocukların kriptonuzu güvenli bir şekilde gözaltında tuttuğunuzdan, burada olmaktan ve toplulukla tanışmaktan heyecan duyuyoruz.

Benim adım Prinjal ve Ledger’da kullanıcılarımıza kripto yolculuklarında yardımcı olan Kıdemli Kripto Deneyimi Uzmanı olarak çalışıyorum.

Ama etkinliğimiz Coinmuhendisi olarak Ledger proje yetkilisine sorduğumuz bazı giriş sorularıyla başladı ve sorulan soru ve verilen cevaplar şu şekilde:

S1: Ledger nedir? Ne için kullanılır?

C1: Bu soruyu ele alacağım, kısaca, Ledger, kriptonuzu güvenli bir şekilde kendi kendine saklamak için kullanabileceğiniz bir donanım cüzdanıdır. Piyasadaki en büyük markayız ve kripto projelerinde en büyük entegrasyona sahibiz. Ancak özünde, defter, insanlara kriptonuzu, anahtarlarınızı, madeni paralarınızı kendi kendine saklama gücü vermekle ilgilidir.

S2: Ledger’ı diğer rakiplerinden ayıran nedir?

C2: Ledger’ı diğerlerinden ayıran şey, kullanım kolaylığı, güvenlikten asla ödün vermemesi, birden fazla blok zinciri ve NFT için destektir. Kullanıcılarımıza sınıfının en iyisi müşteri hizmetleri sunuyoruz ve onlara yardımcı olmaya hazırız.

Evet, müşteri hizmetleri bizim için büyük bir odak noktasıdır, destek ekibine ulaşmak kolaydır ve bu da kullanıcı deneyimine katkıda bulunur.

S3: Ledger gelecekte ne gibi yenilikler yapmayı planlıyor?

C3: Pek çok şey! Daha fazla cihaz, yeni zincirler ve protokoller için destek.Geliştirilmiş Ledger Live ekosistemi, NFT topluluğu ile yeni işbirlikleri.Ayrıca mümkün olduğunca çok sayıda Ethereum L2’yi entegre etmeye devam etmek istiyoruz.Ledger Live içinde farklı alan adları için destek.Dolandırıcılık amaçlı NFT’lere, airdrop’lara vb. karşı daha iyi koruma.

Şu anda Arbitrum, İyimserlik, Metis’i destekliyoruz, umarım gelecekte Starknet, zkSync vb. Ekleyebiliriz!

Ledger Stax’ın da gelmesi 🙂 Temel olarak, yenilik yapmaya devam ettiğimizden ve kriptoya ayak uyduracağımızdan emin olmak istiyoruz.

S4: Ledger ne kadar güvenli? Saldırıya uğrama olasılığı nedir? Kendimizi nasıl koruyabiliriz?

C4: Ledger ile güvenliğiniz 24 kelimelik kurtarma ifadenize bağlıdır, dolandırıcılar bunu elde etmeye çalışacaktır.
Bugün burada Telegram’da olmamıza rağmen, Ledger’ın Telegram’da resmi sosyal hesapları OLMADIĞINI vurgulamanın çok önemli olduğunu düşünüyorum, bu nedenle Telegram’daki dolandırıcılıklara ve sahte Ledger ve Ledger Destek hesabına dikkat edin.
Ledger’ı kullanırken kendinizi ve kripto varlıklarınızı korumak için:

1. Resmi ortaklardan Ledger cihazları satın alın ve resmi web sitemizden Ledger Live masaüstü uygulamasını indirin.
2. Ledger cihazınızı güvenli bir şekilde kurun ve hiç kimsenin 24 kelimelik tohum cümlesine erişemediğinden emin olun.
3. 24 kelimeyi isteyen herkes dolandırıcıdır. Ledger size ve onlar için asla DM göndermez.

4 . Kimlik avı girişimlerine karşı dikkatli olun

5. Sınırsız jeton onayı vermeyin

6. Asla dolandırıcılık NFT ile etkileşime girmeyin ve onu hareket ettirmeye çalışmayın.

Bazı basit kuralları aklınızda bulundurun:

24 kelimelik kurtarma cümlenizi asla paylaşmayın, asla hiçbir yere yazmayın, sizden ifadenizi isteyen herkes sizi aldatmaya çalışıyor.

Ayrıca dikkatli olun Bilgisayarınızı etkileyebilecek adres değiştirme kötü amaçlı yazılımlar konusunda. Bu yüzden her zaman Ledger ekranınızdaki adresi doğrulayın. Birisine 24 kelimenizi verirseniz, cihazınız olmadan bile kriptonuza erişebilir ve paranızı çalabilirler!

Ledger bir kaledir, ancak anahtarları (24 kelime) herhangi birine verirseniz, bir kale de varlıklarınızı koruyamaz.
Şimdi söylendiği gibi, cihazın kendisi süper güvenlidir ve anahtarlarınızı güvende tutmak için tasarlanmıştır. 24 kelimenizi paylaşmadığınız sürece tamamen güvendesiniz!

S5. Bize Ledger ekibinden bahseder misiniz?

C5: Dünyanın farklı yerlerinden çeşitlendirilmiş bir insan ekibimiz var. Blok zincirleri üzerindeki çoğu teknik protokolle ilgili yardım sağlamak için eğitilmiş ve donanımlıyız.

Ledger’da çalışmak da kesinlikle eğlenceli, eğer bir kripto meraklısıysanız, yeteneklerinizi kullanabiliriz.

Kullanıcılarımıza yalnızca normal destek hizmetleri sunmakla kalmıyor, aynı zamanda varlıklarını doğru bir şekilde güvence altına almalarına yardımcı olacak video eğitimleri ve yardım merkezi içeriği oluşturmaya da çalışıyoruz.

Bir ekip olarak birden fazla dil konuşuyoruz ve hizmetlerimizi Youtube, Facebook, Instagram, Twitter ve Discord gibi farklı sosyal platformlar aracılığıyla sunuyoruz.

Coinmuhendisi tarafından proje kapsamında sorulan ve LEDGER yetkilileri tarafından cevaplanan soruların ardından, etkinlik kapsamında Twitter kullanıcıları ve Telegram kullanıcıları arasından 6 kişinin soruları seçildi ve LEDGER yetkilileri tarafından sorular cevaplandı.

TWITTER SORULARI

S1: Zaten soğuk cüzdan kullanan biri kriptosunu Ledger’a aktarabilir mi? Ve nasıl? (@bahadircglr)

C1: Evet kesinlikle, mevcut hesaplarınızı yeni Ledger’ınıza aktarmak için yapmanız gereken tek şey, eski cüzdanınız tarafından oluşturulan kurtarma cümlesini almak ve Ledger cihazınıza yazmaktır. Bu arada, Ledger’ınız ifadenizi yazmanın güvenli olduğu tek yerdir.

Ayrıca, bir COLD cüzdanı tarafından oluşturulan bir ifadeyi Ledger’ınıza aktarmak iyi olsa da, bir HOT veya Metamask gibi bir yazılım cüzdanı tarafından oluşturulan bir ifadeyi asla içe aktarmamalısınız, bu hesaplarınızı tehlikeye atabilir!

Daha iyi yardım için Yardım Merkezimizde belirtilen farklı adımlarımız da vardır.

https://support.ledger.com/hc/en-us/categories/4404369571601?support=true

S2: Ledger Nano S Plus ile kripto para birimlerimi nasıl stake edebilirim? Bize bundan bahseder misiniz? (@rifatturan19)

C2: Kripto varlıkların salınımı herhangi bir Ledger cihazına özgü değildir. Varlıklarınızı tüm Ledger cihazlarınızla stake edebilirsiniz. Varlıklarınızı stake etmek için onları Ledger hesabınıza göndermeniz ve farklı blok zincirlerini stake etmek için Ledger Live arayüzünü kullanmanız yeterlidir.

Detaylı eğitimleri Ledger Youtube Kanalımızda bulabilirsiniz. https://www.youtube.com/@hvbris
ve doğrudan Ledger Live’da oynayabileceğiniz geniş bir varlık yelpazesine sahibiz:

ETH

NOKTA

SOL

ATOM

cesaret ve çok daha fazlası

Bahse girebileceğiniz bir varlığa sahipseniz, pasif gelir elde etmek için kesinlikle bahis yapmalısınız.

İşte size başlamanıza yardımcı olacak Yardım Merkezimizden bir makale:
https://support.ledger.com/hc/en-us/articles/5961622776861-Staking-your-crypto-with-Ledger-Live?docs=true

S3. Ledger’ın trust wallet metamask gibi cüzdanlardan farkı nedir? Neden ledger’ı seçmeliyiz? (@murattakca1)

C3: Trust wallet / Metamask veya Coinbase ve Ledger arasındaki temel fark, tohum cümlenizin oluşturulmasıdır.

Metamask veya Trust cüzdanını kullanırken, tohumunuz çevrimiçi olarak oluşturulur ve belirli bir zamanda açığa çıkarılabilir.

Defter cihazınızı kurarken, tohum ifadenizi güvenli eleman çipi içinde çevrimdışı olarak oluşturur ve böylece tohum ifadeniz her zaman çevrimdışı kalır.

Ledger’ınızı Metamask veya Trust wallet’a Connect Wallet düğmesini kullanarak bağladığınızda bile, yalnızca Ledger Live gibi arayüzlerini kullanırsınız ve anahtarlarınız çevrimdışı olarak güvende kalır.

 

TELEGRAM SORULARI

S1: Ledger cüzdanım çalınırsa veya kaybolursa yerini tespit edebilir miyim? Veya içindeki varlıkları farklı cüzdanıma güvenle aktarabilir miyim? Ledger bu konuda kullanıcılara kolaylık sağlayacak mı? (@romania29)

C1: Soru için teşekkürler. Ledger kaybolur veya çalınırsa ve güçlü bir PIN’iniz varsa endişelenmenize gerek yok. 3 yanlış PIN girildikten sonra cihaz sıfırlanır ve özel anahtarlarınız silinir. Tek yapmanız gereken yeni bir Ledger cihazı satın almak, 24 kelimelik kurtarma ifadenizi yeni cihazınıza yazmak ve hesaplarınıza 😁 anında erişebilmek

Daha fazla bilgi edinmek için:
https://support.ledger.com/hc/en-us/articles/4404382075537-I-lost-my-24-word-recovery-phrase?support=true

Kripto varlıklarının güvenliğinin gelişen bir alan olduğu bilinmesine rağmen, şirketiniz güvenlik araştırmacıları ile işbirliği yapıyor mu yoksa beyaz şapkalı bilgisayar korsanlarından oluşan bir ekibe sahip mi? Kripto varlıklarını korumak için güvenlik önlemleri üzerinde sürekli çalışmak ve yeni tehditlere karşı hazırlıklı olmak için hangi adımları atıyorsunuz?

Ledger olarak güvenliğin gerçekten devam eden bir alan olduğuna inanıyoruz. Aslında, potansiyel güvenlik açıklarını bulmak ve güvenliğimizi artırmak için sürekli olarak kendi cihazlarımıza girmeye çalışan Ledger Donjon olarak bilinen özel bir güvenlik ekibimiz var. Bu geliştirmeleri dahil etmek için ürün yazılımı / uygulama güncellemelerini eşit olarak sağlıyoruz.

Onlar hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz: https://ledger.com/academy/security/the-ledger-donjon

S2: Gelişmelerden haberdar olabilmemiz için sosyal medya bağlantılarınızı paylaşabilir misiniz? (Zidane_8)

C2: Harika bir soru!
Bizi şu adreste bulabilirsiniz:

Twitter’da https://twitter.com/Ledger ve https://twitter.com/Ledger_Support’da

YouTube’da https://www.youtube.com/@Ledger/streams (günlük Canlı destek oturumları düzenliyoruz)

https://discord.com/invite/Ledger’de Discord Üzerine

Ayrıca bir Facebook, TikTok ve Instagram hesaplarımız var, ancak Twitter, YouTube ve Discord bizi ele geçirmenin en iyi yolu!

Son bir şey, Ledger’ın Telegram’da resmi hesapları OLMADIĞINI unutmayın, dolandırıcılıklara dikkat edin!

S3: Kripto varlıklarının güvenliği gelişen bir alan olarak bilinmesine rağmen, şirketiniz güvenlik araştırmacılarıyla işbirliği yapıyor mu veya beyaz şapkalı bilgisayar korsanlarından oluşan bir ekibe sahip mi? Kripto varlıklarını korumak için sürekli olarak güvenlik önlemleri üzerinde çalışmak ve yeni tehditlere karşı hazırlıklı kalmak için hangi adımları atıyorsunuz? (@uiinc35)

C3: Ledger olarak güvenliğin gerçekten devam eden bir alan olduğuna inanıyoruz. Aslında, potansiyel güvenlik açıklarını bulmak ve güvenliğimizi artırmak için sürekli olarak kendi cihazlarımıza girmeye çalışan Ledger Donjon olarak bilinen özel bir güvenlik ekibimiz var. Bu geliştirmeleri dahil etmek için ürün yazılımı / uygulama güncellemelerini eşit olarak sağlıyoruz.

Onlar hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz: https://ledger.com/academy/security/the-ledger-donjon

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir