Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$65.061
% 1.04
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 65.061
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Coinbase, Yeni Davalar İle Karşı Karşıya

Coinbase

Kripto platformu Coinbase, biyometrik gizlilik yasalarını ihlal ettiği iddiasıyla bir toplu dava ile karşı karşıya kaldı.

Dünyanın önde gelen kripto platformları bir süredir çeşitli nedenlerden ötürü haklarında açılan davalar ile uğraşıyor. Özellikle düzenleyici kurumların açtığı davaların yanı sıra tüzel kişiler tarafından açılan bolca dava mevcut. Bir diğer toplu dava da kripto platformu Conbase hakkında açıldı.

İddialara göre, borsa müşteri parmak izleri ve yüz şablonlarını topladı ve sakladı, bu da Illinois’deki biyometrik gizlilik yasalarına aykırı. Dava, BIPA’nın Coinbase’in biyometrik verilerini toplarken kullanıcıların iznini almasını ve bu verilerin nasıl kullanılacağını, ne kadar süreyle saklanacağını ve kalıcı olarak nasıl imha edileceğini belirtmesini gerektirdiğini savunmakta.

Coinbase’in biyometrik bilgilerin kalıcı olarak imha edilmesine yönelik bir saklama programı ve kamuya açık bir gizlilik politikası yoktu. Bu, binlerce son derece ayrıntılı geometrik yüz haritası ve Illinois sakinlerinin parmak izlerinin borsa tarafından yasadışı olarak toplandığı ve saklandığı iddialarını beraberinde getirdi.

Davada ayrıca, Coinbase’in mobil uygulamasında da biyometrik kimlik doğrulama kullanarak kullanıcı hesaplarına giriş yapmak için kullanıldığı belirtiliyor. Ancak, Coinbase’in bu tür verileri toplaması, elde etmesi, depolaması ve kullanması hukuka aykırı olduğu ve kullanıcıları ciddi ve geri dönüşü olmayan gizlilik risklerine maruz bıraktığı iddia ediliyor.

Dava dilekçesinde, Coinbase’in bir kullanıcı hesabı açtıktan sonra biyometrik verileri kalıcı olarak imha etmesi gerektiği ileri sürülmekte. Dava, kasıtlı BIPA ihlali başına 5.000 $ veya mahkemenin iddia edilen ihlallerin kasıtlı olmadığını tespit etmesi halinde 1.000 $ tazminat ile avukatlık ücretlerinin ve toplu davanın mahkeme masraflarının ödenmesini talep ediyor.

Coinbase henüz konu hakkında bir açıklama yapmadı. Ancak, bu durum, müşteri verilerinin toplanması ve saklanması konusunda şirketlerin daha fazla dikkatli olmaları gerektiğine dair bir uyarı niteliği taşıyor. Borsaların müşteri verilerini korumaları ve yasalara uygun bir şekilde işlemeleri önemlidir.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir