Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.891
% 1.40
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.891
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Justin Sun’un Kripto Borsasına Rekor Ceza

Memecoin

ABD Dış Varlıklar Ofisi (OFAC), Justin Sun’un kripto para borsası Poloniex’in yaptırım ihlalleri nedeniyle 7,6 milyon dolar para cezası ödeyeceğini açıkladı.

Düzenleyici kurumların kripto firmaları üzerindeki yasala baskıları sürüyor. ABD Dış Varlıklar Ofisi (OFAC) kripto sektörünün popüler isimlerinden biri olan Justin Sun’un sahibi olduğu kripto para borsası Poloniex’e yaptırım ihlalleri nedeniyle 7,6 milyon dolar para cezası kesti.

1 Mayıs’ta yapılan açıklamaya göre, Poloniex Ocak 2014’te işlemlere başlamasına rağmen Mayıs 2015’e kadar yaptırım uyum programına sahip değildi. Bu nedenle, ABD’nin yaptırımlar uyguladığı bölgelerden erken Poloniex kullanıcıları 2015’ten sonra aktif hale gelen KYC sürecine dahil edilmedi ve bu kullanıcılar yasal uyum olmaksızın ticaret yapmaya devam etti.

Poloniex’in, Ocak 2014 ile Kasım 2019 arasında, Kırım, Küba, İran, Sudan ve Suriye’den gelen müşterilere KYC olmadan 15 milyon dolara kadar ticaret yapma izni vererek çeşitli yaptırım programlarını yaklaşık 66.000 kez ihlal ettiği belirtildi.

OFAC, Poloniex’in yasal yükümlülükleriyle ilgili olarak oluşturduğu uyum programıyla İran, Küba, Sudan, Kırım ve Suriye ile bağlantılı hesapları belirlemek ve kısıtlamak için çaba harcadığını ancak bu bölgelerden bazı müşterilerin kripto para işlemleri yapmaya devam ettiğine dikkat çekti.

Stablecoin ihraç eden Circle’ın 2018 ile 2020 arasında yönettiği Poloniex, şu anda Huobi’nin danışmanı ve TRON’un kurucusu Justin Sun’a ait. Açıklamanın detaylarında, söz konusu ihlaller sırasında Poloniex’in küçük bir start-up seviyesinde olduğu ve özellikle Circle yönetimi altında yasal yükümlülükler konusunda olumlu adımlar atıldığı belirtildi.

OFAC, bu uyum çabalarını gözlemlediğini ve Polonex’e verilen cezanın buna göre hafifletildiğini açıkladı. Kayıtlarda, Circle ve Poloniex’in OFAC ile iş birliği yapması da borsanın lehine olan bir diğer nokta olarak belirtildi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir