Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.889
% 0.90
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.889
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Coinbase, SEC’in Spot ETH ETF’ini Onaylamasını İstiyor

Coinbase, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu (SEC) Gri Tonlamalı Ethereum’u listelemeye çağırdı. Şirketin baş hukuk sorumlusu Paul Grewal’e göre ticaret için güven kazanalıması gerekiyor.

Grewal, X’te yaptığı açıklamada Coinbase’in SEC’in yorum talebine yanıt verdiğini duyurdu. Coinbase’in onay için gereken “yasal, teknik ve ekonomik gerekçeyi” sağladığını söyledi.

Ayrıca “Mektubumuz, konuya en ufak bir ilgi gösteren herkesin bildiği bir şeyi ortaya koyuyor: ETH bir menkul kıymet değildir. Aslında Birleşme öncesinde ve sonrasında SEC, CFTC ve piyasa, ETH’ye bir menkul kıymet olarak muamele etmemişti. Güvenlik ama bir meta,” dedi.

Analistler, SEC’in spot Ethereum ETF’lerini bu yılın Mayıs ayı gibi erken bir tarihte onaylayacağını tahmin ediyor. Geçtiğimiz Ekim ayında Grayscale ve NYSE Arca, Grayscale Ethereum tröstünü spot eter ETF’ye dönüştürmek için başvuruda bulundu.

BlackRock ve Fidelity gibi devlerin de aralarında bulunduğu birçok firma da spot eter ETF’leri için başvuruda bulundu. Bu başvuru sahiplerinden bazıları, temeldeki eteri stake ederek ek getiri elde etmeyi de hedefliyor.

Spot eter ETF’lerine yatırım yapmak, yatırımcıların, temel varlığı kendileri satın almak zorunda kalmadan piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto para biriminin fiyatı üzerine bahis oynamasına olanak tanıyacak.

Spot ETH ETF’i Onaylanmalı

Grewal, X’te paylaştığı mektupta, SEC’in spot bitcoin ETF’lerini onaylamasının Grayscale’in spot eter ETF’sinin “listelenmesi ve ticareti için eşit ve bazı açılardan daha büyük bir güçle geçerli olduğunu” iddia etti.

Coinbase düzenleyiciye yazdığı mektupta, “ETH’nin piyasa derinliği, spreadlerin sıkılığı ve spot piyasalar arasındaki fiyat korelasyonu, dolandırıcılık ve manipülasyona karşı oldukça dayanıklı bir piyasanın göstergesidir.” Dedi. “ETH’nin kavramsal dolar işlem hacmi, toplam piyasa değerine göre ayarlandığında da dahil olmak üzere S&P 500’ü oluşturan hisse senetlerinin büyük çoğunluğundan önemli ölçüde daha fazla.”

Spot ETH ETF’inin onaylanması Coinbase’in saklama işine önemli ölçüde fayda sağlayabilir.

S&P Global Ratings analistleri Andrew O’Neill ve Alexandre Birry , “Coinbase, yakın zamanda onaylanan 11 ABD Bitcoin ETF’sinin sekizinde saklayıcı görevi görüyor ve ABD dışındaki en büyük dört ETH Staking ETF’sinden üçü tarafından staking kurumu olarak adlandırılıyor.” Dedi

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir