Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.223
% 3.83
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.223
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Coinbase Kredi Vermeyi Durdurdu!

coinbase

Coinbase, ABD müşterilerine sunduğu Borrow hizmeti aracılığıyla Bitcoin destekli yeni kredi vermeyi durdurduğunu duyurdu. 3 Mayıs’ta gönderilen e-postada belirtildiği gibi, 10 Mayıs’tan itibaren müşterilerin Borrow hizmeti üzerinden yeni kredi alamayacakları ifade edildi. Ancak, önceden verilen krediler üzerinde bir etki olmayacağı ve müşterilerin başka bir işlem yapmasına gerek olmadığı belirtildi.

Coinbase, Borrow hizmetini neden kapattığını açıklamadı, ancak bir sözcü, “müşterilerin en çok önem verdiği tekliflere öncelik verdiğimizden emin olmak için ürünlerimizi düzenli olarak değerlendiriyoruz” şeklinde bir açıklama yaptı.

Borrow hizmeti, kullanıcıların 1 milyon dolar limitle Bitcoin varlıklarının %40’ına kadar borsadan borç almalarına olanak tanıyordu. Kredi kontrolü gerektirmeyen bu hizmet için kullanıcılar yaklaşık %9 yıllık faiz oranı ödüyordu.

Coinbase’in Borrow hizmetini durdurmasının arkasındaki sebep tam olarak bilinmemekle birlikte, düzenleyici bir çekişmenin arka planında yer aldığı düşünülüyor. Mart ayında Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na “menkul kıymetler yasalarının olası ihlalleri” ile ilgili bir Wells bildirimi gönderen Coinbase, düzenleyicilerle çatışmaya girmişti.

Coinbase, Borrow hizmetini durdurmadan önce küresel ölçekte genişlemeye karar verdi ve 2 Mayıs’ta Coinbase International Exchange türev ticaret platformunu başlattı. Ancak, bu hamlenin şirketin temellerinin zayıflığına işaret eden eleştirilere neden olduğu ve Citi ve Mizuho gibi yatırım analistleri tarafından yapılan düşük derecelendirmelerle sonuçlandığı bildirildi.

Sonuç olarak, Borrow hizmetinin durdurulması, Coinbase’in iş modelinde bir değişiklik olup olmayacağı konusunda endişeleri artırabilir. Ancak, şirketin yatırımcılarından ve müşterilerinden gelecek açıklamalar ve eylemler bu endişeleri azaltabilir veya artırabilir.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip etmeyi unutmayın.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir