Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.346
% 1.53
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.346
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Bu Ülke, Blockchain Politikasını Onayladı!

blockchain

Nijerya hükümeti, 3 Mayıs 2023’te yaptığı toplantıda, ülkelerinde ulusal Blockchain politikasını onayladı. Federal İletişim ve Dijital Ekonomi Bakanlığı tarafından kamu ve özel sektördeki paydaşlarla istişareler yoluyla geliştirilen politika, Nijerya Federal Hükümeti adına, Dijital Toplum ve Gelişen Teknolojilere odaklanan Ulusal Dijital Ekonomi Politikası ve Stratejisinin 7. ayağı doğrultusunda geliştirildi.

Nijerya’nın ulusal Blockchain politikası, bireyler, işletmeler ve hükümet arasında güvenli işlemleri, veri paylaşımını ve değer alışverişini kolaylaştıran blok zinciri tabanlı bir ekonomi kurmayı amaçlamaktadır. Politikanın uygulanmasıyla, tüm paydaşlar için yenilik, güven, büyüme ve refahı teşvik edileceği düşünülüyor. Bununla birlikte, kripto para birimi kullanılarak yapılan işlemler hala ülkede yasadışı olmaya devam ediyor.

Nijerya, blok zinciri teknolojisinin yaygın olarak benimsenmesinin 2030 yılına kadar küresel gayri safi yurtiçi hasılaya 1,76 trilyon dolar katkıda bulunabileceğini öngören bir rapora atıfta bulunarak ulusal blok zinciri politikasını onayladı. Bu rapor ayrıca, blok zincirinin Nijerya dijital ekonomisinin gelişimini kolaylaştıracağına dikkat çekti.

NITDA, FMCDE’nin gözetimi altında politikanın girişimlerini koordine edecek. Ayrıca, politikanın uygulanmasını denetlemek üzere çok sektörlü bir Yönlendirme Komitesi kurulmuştur. Federal Yürütme Konseyi, blok zinciri teknolojisinin farklı sektörlerinde uygulanması için düzenleyici çerçeveler oluşturmak için ilgili düzenleyici kurumlara talimat verdi.

Nijerya’nın Blockchain benimsenmesine yönelik stratejisi, konsorsiyum kurulumu, düzenleyici ve yasal çerçevenin güçlendirilmesi, dijital kimliğin teşvik edilmesi, blok zinciri iş teşvik programlarının oluşturulması, dijital okuryazarlığın ve blok zinciri teknolojisine ilişkin farkındalığın artırılması ve test ve pilot uygulama için ulusal bir blok zinciri kum havuzunun kurulması gibi girişimleri içermektedir.

Nijerya’nın ulusal Blockchain politikasının, blok zinciri teknolojisini kullanarak özellikle finansal hizmetler, sağlık, eğitim, tarım ve enerji gibi sektörlerde yenilikçi çözümler sunması ve bu sayede ülke ekonomisini ve toplumun refahını arttırması hedefleniyor.

Bu politika ile Nijerya, Blockchain teknolojisini benimseyen diğer ülkeler arasında öncü olmayı hedefliyor. Ayrıca, politikanın uygulanmasıyla ülkede dijital ekosistem ve girişimcilik için yeni fırsatlar yaratılması bekleniyor.

Ancak, politikanın uygulanması sırasında karşılaşabilecekleri güvenlik ve düzenleme sorunları, yasadışı faaliyetler, teknoloji altyapısı eksiklikleri gibi zorluklar da dikkate alınarak, politikanın etkin bir şekilde uygulanması için ciddi bir çalışma yapılması gerekiyor.

Nijerya’nın ulusal blok zinciri politikası, ülke ekonomisinin ve toplumunun dijital dönüşümüne katkıda bulunarak, ülkenin dijital geleceği için önemli bir adım olarak kabul ediliyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip etmeyi unutmayın.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir