Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.872
% 0.89
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.872
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Coinbase CEO’su Silicon Valley Bank Krizini Değerlendirdi

Coinbase Silicon Valley Bank

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Silicon Valley Bank krizini değerlendirdi.

Geleneksel bankacılık sistemi son yıllarda kripto para ekonomisinin yükselişiyle birlikte ciddi bir tehdit altına girdi. Bu nedenle, kripto para sektörü artık itibari para yatırma, çekme ve para akışı gibi hizmetleri sağlayan geleneksel finans kurumlarına olan bağlarını yeniden gözden geçiriyor.

Son birkaç gün içinde, Amerikan bankaları Silicon Valley Bank ve Signature Bank’ın kapatılması, sektörde önemli bir şok dalgası yarattı. Özellikle USD Coin gibi kripto para birimlerinin ihracatını yöneten Circle’ın bankada kilitli kalan rezervleri nedeniyle USDC’nin 1 dolarlık sabitini kaybetmesi, kripto para ekosistemi için büyük bir belirsizlik yarattı. Ancak Circle CEO’su Jeremy Allaire, stablecoin ihraççısının yeni bankacılık ortakları belirlediğini açıkladı ve USDC’nin 1 $ seviyesine geri dönmesini sağladı.

Bu kriz, kripto para topluluğunu geleneksel finans kurumlarına olan bağımlılıklarını yeniden değerlendirmeye ve kripto para sektörüne özgü bankacılık özellikleri sunan neobanklara yönelmeye yöneltti. Bu konuda, Coinbase CEO’su Brian Armstrong, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Silicon Valley Bank ile ilgili son gelişmeler ışığında, Amerikan kripto para borsasının bu tür özellikleri değerlendirdiğini söyledi.

“Kesinlikle düşündüğümüz bir şey. Giden havaleler, çoklu kullanıcı desteği gibi birkaç özelliğe daha ihtiyacımız var. Fraksiyonel olmayan rezerv “bankacılığı” şu anda kesinlikle daha cazip görünmekte.”

Coinbase’in neobankacılık hizmetleri sunup sunmayacağı tam olarak bilinmese de, kripto para sektöründe büyük bir potansiyel olduğu açıkça görülmekte. Özellikle yüksek net değere sahip bireyler ve işletmelerin ihtiyaçlarına yönelik hizmetler sunan neobankalar, sektörde önemli bir fırsat yaratabilir.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir