Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.820
% 2.02
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.820
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

BinaryX (BNX) Nedir?

BinaryX Nedir

BinaryX platformu, Binance Smart Chain tabanlı CyberDragon olarak bilinen oyununun en büyük destekcisi hatta yaratıcısıdır. Bahsi geçen oyun CyberDragon ise, kullanıcıların oyun içerisinde para ödeyerek gerçek dünya değeri taşıyan gerçek jetonlar kazanabilecekleri bir Play to Earn sistemidir.

BNB Zincirindeki en iyi projelerden olan BinaryX, 100.000’den fazla madeni para sahibi ve aylık 30.000 aktif cüzdandan oluşan geniş bir topluluğa sahiptir. 250 milyondan fazla piyasa değeri vardır. Bu sayede BNB zincirindeki ticaret hacmine göre ilk birkaç metaverse projesinden biridir.

BinaryX platformu başlangıçta sadece merkeziyetsiz bir ticaret protokolüydü. Oyun sektöründe meydana gelen gelişmeleri yakından takip eden proje GameFi geliştiricilerini etkinleştirmek ve güçlendirmek için kapsamlı bir değişikliğe adım attı.

Platformunun amacı; Gamefi sektöründe merak uyandıracak gelişmelere imza atmak ve blok zincir destekli oyun dünyasını geliştimek.

BinaryX günümüzde DeFi koleksiyonuna ve klasik bir MMORPG sistemine sahip olan CyberDragon oyununu geliştirmek için çalışmalarını sürdürmektedir. BinaryX için son gelişmelerle birlikte Web2 geliştiricileri ile Web3 arasında köprü kurmak için IGO hizmetleri sunan bir GameFi platformu olduğunu söyleyebiliriz.

BSC Project Spotlight: BinaryX and CyberDragon

CyberDragon oyunu içerisinde kullanılan oyun aksesurarlarının bir çoğu NFT’lerden oluşmaktadır. Kullanıcılar oyun esnasında  PvP ve PvE oyun modlarını da ayrıca kullanabilmektedirler. Cift tokenli bir sisteme sahip olan CyberDragon’da amaç, oyunun karakteri ejderhayı mağlup etmektir.

BNX Token Nedir?

BinaryX platformunun yerel tokenidir. BinaryX’in GameFi platformunda bulunan oyunlarda yerel oyun içi para birimi olarak kullanılmaktadır. Örneğin; CyberDragon’da karakter sahibi olmak isterseniz işleminizi BNX belirteçlerini kullanarak gerçekleştirebilirsiniz.

BNX Token Kullanım Alanları Nelerdir?

BinaryX platformu BNX, Gold ve Crystal olmak üzere üç token’den oluşan çok jetonlu bir ekonomik model inşa etti. Gold ve Crystal ikili alt jetonlar olarak yaratılan ekonomik modelde işlev görüyor. Ana platform jetonu olarak geliştirilen BNX token’in kullanım alanları şu şekildedir:

  • BNX token sahipleri topluluklara katılırlar ve burada oy kullanarak topluluğun gelişmesi için katkı sağlama hakkına sahiptir.
  • BinaryX içindeki tüm oyun ve uygulamalarda yerleşim birimi olarak kullanabilirsiniz.
  • BinaryX hazinesi, BNX jetonu kullanıcılarına sunulmuştur.
  • Kullanıcılar BNX stake ederek hazine varlıklarının bir yüzdesi oranında düzenli ödüller kazanır.
  • BNX belirteci, bir yatırım aracı olarak kripto para borsalarından alınır satılır ve takas edilir.

BinaryX’in (BNX) Kurucuları Kimlerdir?

BinaryX platformun kurucusu bilinmemektedir. Çünkü projenin arkasındaki geliştiriciler anonimdir. Kurucular yaptıkları bir açıklamada; Blockchain teknolojisi de dahil olmak üzere çeşitli alanlarda uzun yıllara dayanan deneyime sahip teknoloji profesyonellerinden oluşan bir ekip olduklarını açıkladılar.

BinaryX platform İçerisinde Hangi Bileşenleri Barındırır?

  • GameFi Platformu: CyberDragon, CyberArena ve CyberChess gibi farklı türlerde kendi geliştirdiği birden fazla P2E oyunundan oluşur.
  • Varlık Pazarı: Kullanıcıların tamamen merkezi olmayan bir platformda NFT ticareti yapması için BNX tarafından desteklenen çok varlıklı pazar yeri.
  • IGO Launchpad: Metaverse geliştirmeye odaklanan bir blockchain oyun başlatma paneli. Pazarlama, tokenomik yeniden modelleme ve tasarım uzmanlığına ve 100.000’den fazla BNX token sahibine ait bağış toplama platformu.
  • BNX Token : BNX yönetişim belirtecidir, kullanım belirteci olan GOLD ise çoğu tüketim senaryosunda gereklidir.

Dolaşımda Kaç BinaryX (BNX) Coin Var?

Web sitesinde belirteçleri hakkında fazla bilgi yoktur. Ancak elde bulunan kaynaklara göre, BNX’in maksimum 21 milyon token arzı var. Genesis madenciliği etkinliği sırasında elde edilen belirteçler, otomatik olarak kilitleme temettüleri alır. Madencilik döneminden sonra ödüllerin kilidi açılacaktır.

BNX’ in dağılımı :

  • %33,33: Genesis madenciliği ödülü
  • %26,67: İlk BNX/BUSD işlem çifti likiditesi
  • %30: Pazarlama ve LP Ödül Rezervi
  • %10: Takım

Ancak, hak ediş dönemleri hakkında herhangi bir bilgi verilmemiştir. Yazım sırasında dolaşımdaki arz 2.9 milyon BNX’in biraz üzerindedir.

BinaryX Destekçileri Kimlerdir?

BinaryX projesi destekçileri arasında başta Binance olmak üzere Kucoin,MEXC,BYBIT gibi büyük borsalar yer alır. Coinmarketcap, Coingecko gibi veri sağlayıcı platformlar da destekcileri arasındadır.

BinaryX

Token Dağılımı Nasıldır?

BinaryX DAO oylama sonucuna göre CyberDragon için yeni bir ekonomik modelinde Token dağılımı şu şekildedir :

%25 : Pazarlama Fonu

%20 : Araştırma ve Geliştirme Maliyeti

%20 : Ürün İşletme Maliyeti

%15 : Staking

%10: Skor Tahtası Ödülleri

%8  : Kuluçka Fonu

%2  : Hata Ödülü

BNX’i Nereden Satın Alabilirsiniz?

BinaryX platformu yerel tokenı BNX’i, Binance, Gate.io, Bitget gibi büyük borsalardan alabilirsiniz.

BinaryX’in (BNX) Toplam Arzı ve Mevcut Fiyatı Nedir?

Coinmarketcap verilerine göre yazının yazıldığı anda BinaryX (BNX) güncel piyasa değerleri:

Maksimum arzı : 2.100.000.000

Toplam Arz : 621.276.200

Dolaşımdaki Arz : 289.119.100 BNX

Piyasa değeri : 208.634.061 $

 

Coinmuhendisi olarak BinaryX projesi ile sizler için ödüllü ”AMA Etkinliği ” gerçekleştirdik. Sizler projeler hakkında detaylı bilgiye sahip olmak için ”Ama Özetleri” kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Coinmuhendisi-BinaryX AMA Özeti

BinaryX platformu ile ücretsiz oynayabileceğiniz ”CyberChess” detayları ve platform hakkında bir çok detayın yer aldığı videoya Paramuhendisi Youtube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir