Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.882
% 1.65
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.882
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Binance CEO’su Kurtarma Fonlarının Dönüştürüldüğünü Duyurdu

Binance

Binance CEO’su ve kurucu ortağı Changpeng (CZ) Zhao, stablecoinlerin ve bankaların değişikliklerinin endişe verici olduğu bir ortamda, Endüstri Kurtarma Girişimi’nde kalan 1 milyar dolarlık fonun “yerel kriptoya” dönüştürüleceğini duyurdu. Bu hamle, stabilcoin BUSD’nin 1 dolarlık kriterinden 0,87 dolara kadar düştüğü, üç büyük kripto destek bankasının başarısızlığıyla birlikte geldi.

CZ’nin listesinde yer alan yerel kriptolar Bitcoin, Binance Coin ve Ethereum idi. Sonrasında BTC ve ETC için işlem karma kimliğine bağlantılar yayınlayarak, 980 milyon doların 1.98 dolar işlem ücreti ile taşınmasının sadece 15 saniye sürdüğünü belirtti.

CZ’nin hamlesi, Twitter’daki kripto topluluğu arasında karışık tepkiler aldı. Bazıları, alternatif para birimlerini kullanarak sabit paraları sabitlemek için kararın “saf altın” olduğunu söyledi. Ancak, diğerleri BUSD’yi satmanın ve daha “değişken” varlıklara dönüştürmenin stabilcoin olması gereken bir para birimi için sorgulanabilir olduğunu düşündüler.

10 Mart’ta, USDC’nin arkasındaki şirket Circle, başarısız SVB’de yaklaşık 3,3 milyar dolar bağlı olduğunu açıkladı. Ancak, 13 Mart’a gelindiğinde USDC 1 dolarlık sabitine doğru geri döndü ve şu anda 0,99 dolar civarında seyrediyor. Circle’ın ayrıca, başarısız bir ABD merkezli kripto dostu banka olan Silvergate’te de açıklanmayan miktarda rezerv fonu olduğu bilinmekte.

USDC’deki istikrarsızlık, DAI, USDD ve FRAX gibi diğer stabilcoinler üzerinde domino etkisi yarattı ve bunlar da 1 dolarlık pozisyonlarından uzaklaştı. Olayların başlangıcı olan 10 Mart’tan beri, tüm kripto alanı ne olacağı konusunda diken üstünde ve Twitter topluluğundaki kullanıcılar “kripto şirketlerini bankaya yatıracak kimse kalmadı” diye iddia ettiler.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir