Kriptolar:
29213
Bitcoin:
$63.766
% 1.13
BTC Dominasyonu:
%54.2
% 0.10
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 0.46
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.766
BTC Dominasyonu:
% 54.2
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Circle, Yeni Bankacılık Ortağı Olarak Cross River’ı Seçti

Circle

Circle, Cross River Bank ile yeni bir ticari bankacılık ortaklığı kurarak USD Coin (USDC) üretmek ve kullanmak için yeni bir yol açtı.

Cross River Bank, Visa ve Coinbase gibi fintech ve kripto firmalarına hizmet veren bir banka olarak bilinmekte. Ayrıca, Circle, USDC itfasını desteklemek için, halihazırda Circle’ın rezervlerini saklayan Bank of New York Mellon (BNY Mellon) gibi diğer bankacılık ortaklarıyla ” geniş ilişkiler” kurmakta.

Circle’ın amiral gemisi USDC stablecoin’i, Cumartesi günü erken saatlerde dolar karşısındaki sabitliğini kırdı ve 0,90 $’ın altına düştü. Ancak, Circle’ın yayınladığı bir basın açıklamasıyla USDC rezervlerinin %100 güvenli olduğu teyit edildi ve USDC toparlandı ve 0,99 dolardan işlem görmekte.

Hafta sonu yaşanan USDC kargaşası, Amerika Birleşik Devletleri’nin 16. büyük bankası olan Silicon Valley Bank’ın çöküşü nedeniyle başlayan daha geniş bir finansal felaketin parçasıydı. Ancak, Federal Rezerv ve diğer kurumlar, SVB’deki mevduat sahiplerinin tamamının kurtarılacağını açıklayarak piyasaları sakinleştirdi.

Circle’ın duyurusunda, federal düzenleyiciler tarafından devralınma sürecinin bir parçası olarak varlıklarını gönüllü olarak tasfiye edeceğini açıklayan kripto dostu banka Silvergate’e maruz kalmadığı belirtilmekte. Bu da, Circle’ın işlemine devam etmesini sağlayarak, kripto para birimlerine olan güveni yeniden tesis etme yolunda önemli bir adım olarak kabul edilmekte.

Sonuç olarak, Circle’ın Cross River Bank ile yeni bir ticari bankacılık ortaklığı kurması ve BNY Mellon gibi diğer bankacılık ortaklarıyla ilişkilerini genişletmesi, kripto para birimleri sektöründeki güveni artırmaya yönelik bir adım olarak görülmekte. Bu hamle, finansal krizler ve diğer sıkıntılı durumlarda bile, USDC gibi stabilcoinlerin güvenliği ve dayanıklılığı konusundaki inancı arttırabilme ihtimali var.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir