Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.561
% 0.30
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.561
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Meta, NFT’lerin Fişini Çekiyor

Meta

Büyük teknoloji firması Meta, Instagram ve Facebook’taki nonfungible token (NFT) özelliğini kaldırdığını duyurdu. Meta’nın ticaret ve finansal teknolojiler başkanı Stephane Kasriel, Meta’nın yaratıcıları, insanları ve işletmeleri desteklemenin başka yollarına odaklanmak istediğini söyledi.

NFT’ler, dijital varlıkların sahipliğini belgeleyen blockchain teknolojisini kullanır ve son dönemde popüler hale gelmiştir. Instagram ve Facebook, geçen yıl NFT’lerin kullanımını desteklemek için özelliklerini piyasaya sürmüştü. Ancak Meta’nın bu özelliği kaldırmasıyla birlikte, şirketin odaklandığı alanlar değişiyor.

Kasriel, şirketin kullanıcıların hayranlarıyla bağlantı kurmaları ve para kazanmaları için yollar oluşturmayı hedeflediğini belirtti. Meta, platformunda ve mesajlaşma uygulamaları aracılığıyla ödeme rayları oluşturma ve kısa form video aracı olan Reels’ten para kazanma gibi konulara odaklanmakta.

NFT’ler, dijital sanat ve müzik eserlerinin mülkiyet haklarının belirlenmesinde kullanılıyor. Ancak, bazı eleştirmenler, NFT’lerin çevresel etkisi hakkında endişelerini dile getirdiler. NFT’lerin üretimi için gereken enerji, fosil yakıtların kullanımına ve sera gazı salınımına yol açabilmekte.

Meta, NFT’lerin kullanımını sonlandırarak, farklı alanlara yönelmek istediğini belirtiyor. Şirketin bu hamlesi, NFT’lerin popülerliğine rağmen, Meta’nın gelecekteki hedeflerine yönelik bir stratejik karar olduğu düşünülmekte.

Şirket daha önce, merkezi olmayan sosyal ağı destekleyen bir metin tabanlı içerik uygulaması geliştirdiğini açıklamıştı. Kod adı P92 olan bu uygulama, Instagram markası altında sunulması planlanmakta.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir