Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$61.789
% 4.85
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 61.789
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Coinbase, beklenenden kötü gelen raporuna rağmen yükseldi

Yazar – Senad Karaahmetovic

Coinbase (NASDAQ:COIN) hisseleri, kripto para borsasının Wall Street’in beklediğinden daha kötü gelen üçüncü çeyrek raporuna rağmen Cuma günü piyasa öncesinde %8’in üzerinde işlem görüyor.

Coinbase, 590,34 milyon dolar gelirle 2,43 dolar hisse başına zarar açıkladı ki bu rakam 654,85 milyon dolar gelir ve 2,36 dolarlık zarar beklentisinden çok daha kötü. İşlem hacmi bir önceki çeyreğe göre (QoQ) %44 düşerken bu düşüşte işlem hacmindeki gerileme (bir önceki yıla göre %51 düşüş) etkili oldu. Yine de abonelik geliri %43 arttı.

Coinbase, bir önceki yıla göre %15 artışla aylık 8,5 milyon işlem yapan kullanıcı kaydettiğini söyledi – bu, 7,8 milyon tahmininin üzerinde. Platformdaki varlıklar 3Ç sonunda 101 milyar dolardı ve bir önceki yılın aynı dönemine göre %60’a varan bir düşüş gösterdi.

JPMorgan analistleri, daha yüksek abonelik geliri ve daha düşük işlem hacimleri bekledikleri için sonuçların “bekledikleri gibi” olduğunu söyledi. Sonuçta fiyat hedefini 60 dolardan hisse başına 66 dolara yükseltirken “nötr” notunu korudular.

“İşlem hacmindeki düşüşle birlikte Coinbase, kısmen kripto ekosisteminin büyümesini destekleyen yeni ürün ve hizmetler oluşturmak için yatırım yapmaya devam ettiğinden FAVÖK pozitifine ulaşmak daha uzun sürecek gibi görünüyor. Düşük perakende faaliyet seviyeleri nedeniyle gelir ve kazanç beklentilerimizi düşürüyoruz.”

Oppenheimer analistleri, güçlü gider kontrolü için yönetimi överken faiz gelirinin “hâlâ yeterince takdir edilmediğini” de sözlerine ekledi.

“Devam eden makro zorluklara rağmen temelde 1) ortaklıklar devam ediyor ve dijital varlıkların benimsenmesini sağlıyor; 2) çeşitlendirme daha yerleşik hale geliyor; 3) FAVÖK zararı bir önceki çeyreğe göre 151 milyon dolardan 116 milyon dolara geriledi ve 4) kriptonun yaşadığı kışı atlatmak için güçlü bilanço. Daha uzun vadede, Web3 teklifleri ve bir sonraki boğa koşusu için inşa edilmeye devam eden COIN’in değerlemesini ve kurulumunu beğeniyoruz.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir