Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.800
% 1.34
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.800
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Binance Beklenen Adımı Attı!

Binance dünyanın en büyük hacme sahip kripto para borsasıdır. 2017 yılında kurulan bu şirket geçtiğimiz aylardan itibaren özellikle ABD tarafında kısıtlamalar ve regülyasyonlar dolayısıyla bazı sert engellerle karşılaşmaya başladı.

Özellikle CFTC tarafından açılan davanın haklı bulmadı. Bu nedenle mart ayında borsa tarafından CFTC davasının düşürülmesi talebinde bulunacağı açıklanmıştı. Geçtiğimiz günlerde ise bu gerçekleşti. Borsa, federal hakimden CFTC tarafından kendisine açılan davanın düşürülmesini istedi.

Binance ABD Merkezli Değil…

Binance ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonuna (CFTCkarşı itirazda bulunarak davanın düşürülmesi yönünde talepte bulundu. Borsanın uyumdan sorumlu yöneticisi Samuel Lin bazı suçlamalar konusunda yetkili olmadığını da belli etdi.

Samuel Lim tarafından mahkemeye sunulan dosyada temel olarak borsa tarafından iddia edilen konu yapılan suçlamaların ABD ile ilgili olmadığını gösteriyordu. Bu suçlamaların ABD ile herhangi bir alakası bulunmamaktadır.

Dikkatinizi çekebilir: EthStorage, 100 Milyon Dolarlık Değere Ulaştı!

Dosyada savunulan en önemli nokta borsanın ABDde kurulmaması veya orada bir merkeze sahip olmamasıydı. Bunun dışında CEO Zhao’nun da bir ABD vatandaşı olmadığı ve burada yaşamadığı belirtildi. Ayrıca Binance kendisine yapılan bu suçlamaların CFTC’nin yargı yetkisini aştığını da söylüyor. Yani bu suçlamalar belirli bir hukuki standarta sahip değil.

CFTC’nin Spot İşlemlerde Bile Yetkisi Yok…

CFTC tarafından borsaya yapılan suçlama aslında 2019 yılı ve sonrasında Binance’in ABDli kullanıcıları kısıtlaması veya devredışı bırakması ile ilgilidir. Ayrıca borsa CFTC’nin bu gibi işlemlerle bakmak gibi yetkisinin olmadığını iddia etdi.

Bunun dışında Binance CFTC’ye kendi isteğiyle birçok bilgiyi temin etmiştir. Yani ABDli kullanıcılara da hizmet veren bu borsa CFTC’den gizli herhangi bir eylemde bulunmadı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir