Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.864
% 1.35
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.864
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Coin Mühendisi X Manta Network AMA Özeti

Manta Network

Manta Network ile 12 Ocak tarihinde Coin Mühendisi olarak AMA etkinliğimizi gerçekleştirdiğimiz proje yetkilisi sorularımızı yanıtladı. Bizlere proje hakkında bilgiler verdi.

Yapılan tüm AMA içerik ve detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.


İlk olarak kendisini tanıtmasını istediğimiz Manta Network yetkilisi şunları aktardı.

Ben Gökçe Manta Network Türkiye Topluluk ve Pazarlama lideriyim. Hepinizi sosyal mecralarda da buluşmaya davet etmek isterim.

Manta Network X sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Manta Network Telegram sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Çok mutluyum. Coin mühendisi topluluğu gibi bir toplulukla buluşmak bizler için büyük mutluluk.

Buradaki herkesi sıradaki Airdrobumuza bekliyoruz.

Airdroba katılmak için buraya tıklayınız.

Airdrop İçeriği

50 Milyon token ayırdığımız yalnızca bu aşamada 30 milyon tokeni direkt tahsis şeklindeyken 20 Milyonunu NFTler aracılığıyla yaptık.

Bu NFTleri isterseniz direkt satarak ek airdropu beklemeden direkt nakte çevirmenize imkan sağladık.

50 M $MANTA token yalnızca Into the Blue içindi. Bir o kadar da New Paradigm etkinliği için dağıtıyor olacağız.


Soru 1: Ekosistem boyutunu artırmayı nasıl teşvik edeceksiniz? NewParadigm gibi gelecek programlarınız var mı?

Ekosistem büyüklüğünü artırmak kesinlikle bizim için çok önemli bir öncelik. Artırmanın ne anlama geldiğini tanımlamak da çok önemlidir. Manta’nın bir sonraki bölümü için, “Yeni Paradigma” programı yakında sona ereceğinden, Manta Pacific’i İyimserlik ve Arbitrum’un hemen altında 3. en büyük L2’ye dönüştüren ağımıza giren birçok yeni TVL’miz var.

Soru 2. Manta Network, modüler (agnostik) blok zinciri teknolojisini kullanarak veri aktarımını düşünüyor mu?

Manta Network, modüler veri kullanılabilirliği için Celestia’yı kullanan ilk Ethereum L2’dir. Bunun kullanıcı için anlamı, gaz ücretlerinde onlar için önemli miktarda tasarruf sağlayabilmemizdir. Celestia ile bir aydan daha kısa bir süredir entegre olduk.

Soru 3: Ekosisteminizdeki dApp sayısını artırmayı düşünüyor musunuz? Bu konudaki planınız nedir?

Özellikle buna adanmış güçlü bir BD ve ekosistem geliştirme ekibimiz var. Sonuç olarak, şu anda Manta Pacific’te konuşlandırılmış 150’den fazla projemiz var. Ayrıca, bugün duyurduğumuz zkApp Accelerator’ı Celestia ve Polygon ile ortaklaşa kullanıyoruz.

Soru 4: Yakın gelecekte Manta’da DeFi geliştirmek için Konsantre Likidite Kavramları veya başka bir mekanizma görebilir miyiz?

Halihazırda bunu sunan bazı projelerimiz var ve umarım likidite bu projelere daha fazla akmaya başlar ve ekosistemimizdeki DeFi projeleri tarafından yararlanılabilir.

Soru 5: Manta Network’te Cosmos SDK, Polygon CDK veya diğerleri gibi geliştirme kitleri sağlamayı düşündünüz mü?

Evet, aslında zaten geliştirme kitlerimiz var. Buradan inceleyebilirsiniz.

Herhangi bir geliştiricinin ZK özellikli uygulamaları çok hızlı bir şekilde oluşturmasına olanak tanır. Kendiniz yazarsanız binlerce satır kod gerektirebilecek şey, Evrensel Devreler ile sadece 50 satır kod ile yapılabilir. Çok yenilikçi web3 projeleri oluşturmak için bunu kullanan projeleri zaten görüyoruz.

ZK Universal Circuits’imizi kullanarak zincir üstü poker dağıtan bir zkHoldem’dir.


TWITTER SORULARI

Soru 1: Yol haritanıza baktığımda bazı etkinliklerin tamamlanmadığını gördüm. Bunlar güncellenmemiş mi yoksa henüz tamamlanmamış olaylar mı?

Henüz tamamlanmamış olaylar ya devam ettikleri, sürekli oldukları (bazen hiç bitmedikleri ya da sadece önemli bir süre sonra biten) ya da muhtemelen güncellemeyi unuttuğumuz içindir.

Soru 2: Token’ınız ile ilgili ilerleyen zamanlarda yeni gelişmelere adım atacak mısınız, sizi tercih etmemizin en önemli sebeplerini açıklar mısınız?

Modüler bir mimariye sahibiz. Bunun anlamı, L2’mize takmak için her zaman en son teknolojiden yararlanabilmemiz ve ister şimdi ister 5 yıl sonra olsun, topluluğumuza sürekli olarak en iyi kullanıcı deneyimini sunmasına olanak sağlamamızdır. Mimarimiz bu anlamda geleceğe dönüktür.

Soru 3: Manta Network’te bir DApp başlatmak için geliştiricilerin dApp’lerini Manta ağında oluşturmak için neye ihtiyacı var?

İhtiyacınız olan tek şey Solidity. Uygulamanızı Ethereum’da dağıtabiliyorsanız, uygulamanızı bizde de dağıtabilirsiniz.

Soru 4: Manta Network, dApp’in benimsenmesi ve yüksek işlem ücretleri sorunlarını tamamen çözüyor mu? Siz de gizlilik odaklı bir yaklaşım benimsiyor musunuz?

Henüz sorunu tamamen çözdüğünü söyleyebilir misiniz bilmiyorum. Bence hala üzerinde çalışmamız gereken birçok şey var. Ancak, özellikle mevcut diğer L2 çözümleriyle karşılaştırıldığında sorunu ciddi şekilde azaltır. DA için Celestia kullandığımız için, modüler DA’dan büyük ölçüde yararlanabilir ve maliyetleri önemli ölçüde azaltabiliriz.

Bu web sitesine giderek Manta Network için fee tasarrufunu görebilirsiniz.

ZK Universal Circuits’imizi kullanırsanız, kesinlikle gizlilik uygulamaları oluşturabilir ve bunları Manta’ya dağıtabilirsiniz. Ancak biz gizlilik odaklı bir yaklaşım benimsemiyoruz.

Soru 5. Manta kısa süre önce airdrop kriterleri yayınladı ve son 3 yılda Manta’yı destekleyenler ödüllendirilecek. Manta Network Airdrop ve Pazarlama girişimlerinizin topluluğunuza fayda sağladığına inanıyor musunuz? Yakın gelecekte herhangi bir ek kullanıcı etkinliği eklenecek mi?

Odak noktamız, en gerçek kullanıcılar olarak belirlediğimiz kişilerden en gerçek kullanımı sağlayan etkinliklere odaklanmaktı. Gerçek ve tutarlı kullanıcıların dikkate alındığından emin olmak için airdrop’un her yönünü dikkatlice planladık. Bu etkinliklerden ne kadar çok katılırsanız, airdrop alma olasılığınız o kadar artar.

Şu anda aktif olan Airdrop Etkinliğine katılmak için buraya tıklayınız.


TELEGRAM SORULARI

Soru 1: Manta’da 976,66 milyon $+ TVL’ye ulaştı. Yatırımcıların size güvenmesinin temel nedenleri nelerdir? Manta ağının uzun vadeli sürdürülebilirliğini nasıl sağlayacaksınız?

Polychain ve Binance Labs tarafından destekleniyoruz. Önceliğimiz her zaman kullanıcı oldu ve bu şekilde inşa etmeye devam ediyoruz. Modüler bir mimari kullanarak uyum sağlayabilmenin bize ağın uzun vadeli sürdürülebilirliğini sağlayacağına inanıyorum.

Soru 2: Manta Pacific, EVM’ye eşdeğer ilk ZK uygulama platformu olarak kendisini nasıl farklılaştırıyor ve Celestia DA ile Polygon zkEVM’nin entegrasyonu ölçeklenebilirlik ve güvenlik özelliklerine hangi şekillerde katkıda bulunuyor?

DA, gaz ücretlerini düşürmeye ve verimi artırmaya yardımcı olur. Son zamanlarda, L2’lerde L2’leri kaldıran yazıtların arttığını gördük. Ancak yazıtlar Manta’ya geldiğinde sorun yoktu çünkü Celestia ile verimimiz önemli ölçüde arttı.

Polygon CDK, Manta’yı zkEVM’ye taşıyarak ağ güvenliğine katkıda bulunur. zkEVM, iyimser bir toplamadan ziyade bir toplama için kriptografik olarak daha güvenli bir uygulamadır.

Soru 3: ¨Manta¨ Onu çok ilginç buluyorum, dolayısıyla bu sıra dışı ismin nereden geldiğini bilmek isterim. Deniz hayvanlarını, özellikle de mantaları korumaktan sorumlu hayvan koruma kuruluşlarıyla ilişkililer mi?

Başlangıçta manta ağı, zincir üstü özel kimliğe odaklanmıştı. Manta Işınları sularda doğal kamuflaja sahiptir. Üstlerinde koyu tenleri var, bu yüzden gökyüzünden karanlık suya baktığınızda onları görmüyorsunuz. Hafif karınları var, bu yüzden okyanus tabanından parlak gökyüzüne bakarak onları da görmüyorsunuz. Ayrıca çok büyüktürler, bu nedenle üstlerinde veya altlarında yüzen daha küçük hayvanları korurlar.

Soru 4: Manta ekosisteminde 196 önemli proje bulunuyor. Bu projeler Manta Vakfı tarafından destekleniyor mu? Ekosistemin büyümesi ve gelişmesi için bir teşvik programınız var mı?

Manta Pacific izne dayalı olmayan bir ağdır, bu nedenle herkes bir uygulamayı dağıtabilir. Sonuç olarak, popülerliğimiz nedeniyle ekosistemimizde birçok uygulamanın konuşlandırıldığını gördük. Teşvik programlarımız var ve ekosistem projelerimizle sık sık pazarlama kampanyaları yürütüyoruz. Jetonumuzun piyasaya sürülmesinin ardından daha resmi bir hibe programımız da olacak!

Bugün beni ağırladığınız için hepinize teşekkür ederim, Manta Network tarafındaki mevcut durumu ve gelecek planlarımızı sizlerle paylaşmaktan çok mutluyum. Bizlerin Global X hesabını ve sizler için yani sadece Türkiye için kurmuş olduğumuz Manta Network Türkiye X hesabını takip etmeyi unutmayın.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir