Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.840
% 1.02
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.840
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Çin Merkez Bankası Başkanı Pan Gongsheng’den Kripto Açıklaması!

Çin Kripto

Çin Merkez Bankası Başkanı Pan Gongsheng, son açıklamalarında Çin’in kripto para işlemleriyle ilgili kararlı bir duruş sergileyeceğini vurgulayarak, spekülasyonlara ve yasadışı finansal faaliyetlere karşı ciddi önlemler alacaklarını ifade etti. Pan, 14. Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi’nin altıncı toplantısında yaptığı sunumda, devletin mali çalışmalarına dair önemli bir raporu paylaştı.

Dikkatinizi çekebilir: Worldcoin, WLD Arzını Artırmak İçin (ORB) Ödül Planını Güncelledi.

Pan Gongsheng, Çin Merkez Bankası’nın ihtiyatlı bir para politikası benimseyeceğini belirtti. Ayrıca, finansal faaliyetlerin uygun lisanslar altında yürütülmesi gerektiğini vurgulayarak, yasadışı fon toplama ve kara para aklama faaliyetlerine karşı sıkı bir baskı uygulanacağını ifade etti.

Başkan, finansal riskleri azaltmak amacıyla beş maddelik bir planı açıkladı. Bu plan, özellikle “sahte altın borsaları” ve üçüncü taraf varlık yönetimi şirketleriyle ilişkili risklere odaklanarak, finansal sistemin sağlamlığını güçlendirmeyi amaçlıyor. Aynı zamanda yasadışı bağış toplama faaliyetlerine karşı sıkı denetimler ve yerel sanal para birimi işlemlerine yönelik kapsamlı bir çalışma içeriyor.

Pan’ın açıklamaları, Çin’in kripto para ticareti ve madencilik faaliyetlerine karşı baskılarını artırdığı bir dönemde geldi. 2017’den bu yana yerel kripto para borsalarını yasaklamasına rağmen, bazı yatırımcılar denizaşırı platformlar veya eşler arası işlemler aracılığıyla faaliyetlerine devam ediyor.

Bizleri Google News Üzerinden de Takip Etmek İçin Buraya Tıklayın.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir