Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.964
% 2.36
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.964
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

BlackRock’tan Yeni Bitcoin ETF Hamlesi! Bitcoin 35.000$’ı Gördü!

BlackRock'tan Yeni Bitcoin ETF Hamlesi! Bitcoin 35.000$'ı Gördü!

Akşam saatlerinde gelen BlackRock Bitcoin ETF’sinin Nasdaq için takas işlemlerini gerçekleştiren DTCC’de listelenme haberi sonrası Bitcoin 35.000$ dolar seviyesini gördü.

Kripto para piyasaları geçtiğimiz dakikalarda oldukça hareketli anlar yaşadı. Kısa bir süre önce 30.000$ dolar seviyesine yükselen lider kripto para birimi Bitcoin, geçtiğimiz saatlerde yaşadığı ani yükseliş ile birlikte 35.000$ dolar seviyesine yükseldi. Bu en büyük kripto para biriminin 1 yılın ardından ulaştığı en yüksek seviye oldu.

Dikkatinizi çekebilir: Çin Merkez Bankası Başkanı Pan Gongsheng’den Kripto Açıklaması!

Bitcoin Neden 35.000$’a Yükseldi!

BTC’de yaşanan yükselişin arkasında iki etmen bulunuyor. Piyasanın durumunu teknik ve temel olarak incelediğimizde karşımıza iki faktör çıkıyor. Bunlarda ilki teknik kısım! 31.500$ seviyesi Bitcoin için oldukça kuvvetli bir direnç seviyesiydi. Direnç seviyesinde yaşanan kuvvetli kırılım, BTC fiyatının bir sonraki tepki verilebilecek nokta olarak en yakın gap yani boşluk noktasına fırlamasına neden oldu. 35.000$ seviyesinde direnemeyen BTC gap boşluklarını doldurarak 33.000$ dolar seviyesine hızlı bir şekilde geriledi.

BlackRock ETF Haberi Piyasayı Hareketlendirdi!

Yaşanan ani yükselişin arkasındaki temel kısım ise BlackRock’ın spot Bitcoin ETF’sinin Nasdaq için takas işlemlerini gerçekleştiren DTCC’de listelenmesi oldu. Haber ile birlikte spot Bitcoin ETF başvurularının SEC tarafından onaylanma ihtimali oldukça yükseldi. Konu ile ilgili olarak konuşan Bloomberg ETF analisti Balchunas: “Bu gelişmeyi, onayın kesin ya da yakında olduğuna dair sinyal aldıkları şeklinde değerlendirmek zor değil.”

Bizleri Google News Üzerinden de Takip Etmek İçin Buraya Tıklayın.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir