Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.285
% 2.50
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.285
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Çin, Dijital Yuan ile İlk Petrol Alımını Yaptı!

çin dijital yuan petrol

PetroChina, Shanghai Petrol ve Doğal Gaz Borsası’nda gerçekleştirdiği ilk dijital yuan ham petrol işlemiyle, Çin para biriminin uluslararası arenadaki önemini vurgulayan bir adım attı.


Çin tarafından yapılan bu ham petrol işlemi, China National Offshore Oil Corp ile Fransız Engie arasında son zamanlarda gerçekleşen yuan cinsinden sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) anlaşmasının ardından gerçekleşti.

Yapılan bu anlaşmaya göre Engie, Kasım ayında CNOOC’a 65,000 metrik ton sıvılaştırılmış doğal gaz teslim edecek.

Çin hükümeti e-CNY para biriminin uluslararası kullanımını genişletmek için bir araç olarak kullanmak isteyebilir, bu nedenle ham petrol gibi büyük küresel emtia alımlarını gerçekleştirmek için kullanmak bu genişlemeyi desteklemenin bir yolu olacaktır.

Borsa, küresel şirketlerin ticaret ve ödeme kanallarını geliştirmeyi hedefleyerek daha etkin piyasa etkileşimlerini teşvik ediyor. Ayrıca, bu gelişmenin Çin pazarındaki uluslararası yatırımları artırması bekleniyor.

Yapılan bu tür anlaşmalar ve işlemlerin ardında yatan stratejiler, Çin’in uluslararası arenada daha etkin bir oyuncu olma hedefini yansıtıyor. Çin hükümeti, e-CNY gibi dijital para birimlerini uluslararası kullanımda daha yaygın hale getirerek ekonomik etkileşimleri artırmak ve finansal sistemi güçlendirmek istiyor olabilir.

Bitcoin’in Neden $35.000’a Yükseldiğini Öğrenmek İstiyorsanız Buraya Tıklayın, Ayrıca Buraya Tıklayarak Bizleri Google News Üzerinden de Takip Edebilirsiniz.


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version